Büyükçekmece'deki 'gizemli kazı'da bir ceset bulundu

Büyükçekmece'deki 'gizemli kazı'da bir ceset bulundu

İstanbul Büyükçekmece'de öldürüldüğü iddia edilen Murat Kartal isimli kişinin cesedini arama çalışmalarında bir ceset bulundu. Cesedin Kartal'a ait olup olmadığı yapılacak incelemelerden sonra netleşecek. Olayla ilgili gözaltına alınan 9 kişiden ikisi serbest bırakıldı, Tutuklananlar arasında Hollanda'da ömür boyu hapis cezasına çarptırılan suç örgütü lideri Hüseyin Baybaşin'in yakınları ve 2 polis de var.

İstanbul Büyükçekmece'de yapılan kazının detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. Bir süredir kendisinden haber alınamayan Murat Kartal'ın cesedi aramak için devam eden çalışmalardan bir ceset bulundu.

Cesedin deforme olduğu belirtilirken olay yerine Cumhuriyet Savcısı'nın gelmesi bekleniyor. İncelemenin ardından cesedin Murat Kartal'a ait olup olmadığı tespit edilecek.

5 yıllık hapis cezasının ardından geçen yıl cezaevinden çıkan Murat Kartal’dan (39) haber alamayan annesi, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na kayıp başvurusunda bulundu. Başlatılan çalışmalarda, Murat Kartal’ın telefonunun en son Büyükçekmece Pınartepe Mahallesi’nde sinyal verdiği belirlendi. yapılan HTS incelemesinde Kartal ile en son Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 2 polis memuruyla telefonla konuştuğu tespit edildi.

Bilgilerine başvurulan 2 polis ile irtibatlı oldukları belirlenen üçüncü bir kişi gözaltına alındı. Açığa alınarak sorgulanan polisler, Kartal’ın kaybolmasında bilgileri olmadığını ifade ederken, üçüncü kişi ise itirafçı oldu.

n1.jpg

İtirafçı, ifadesinde 2 polis memurunun “hakkında aranma kararı var” diyerek “sahte gözaltı” oyunuyla Murat Kartal’ı gözaltına aldığını ve hasımları olan aile bireylerine teslim ettiğini söyledi. İtirafçı, Kartal’ı Pınartepe Mahallesi’nde öldürerek gömdüğünü ileri sürdü. Bunun üzerine bölgede kazı ve arama çalışmaları başlatıldı.

Milliyet'ten Ferit Zengin'in haberine göre, Kartal’ın, 23 Aralık 2015’te aralarında çıkan kiracı - mal sahibi kavgasında Baybaşin olan soyadını sonradan Fırat olarak değiştiren Edip Fırat’ı İçerenköy’de silahla öldürmekten hapis yattığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında polis memurları Erdem Öntürk ile Fatih Erkut’la birlikte, Yavuz Yavuztürk, Mehmet Emin Baybaşin, Habip Baybaşin, Faysal Gezen, Hasan Alagündüz tutuklanırken, eski DSP milletvekili A.T. ile T.C. adli kontrolle serbest bırakıldı.

n2.jpg

YAVUZ YAVUZTÜRK ZİNDAŞTİ İLİŞKİSİ

Oda Tv'de yer alan haberde ise tutuklananlar arasında yer alan Yavuz Yavuztürk detayı yer aldı. Polislerin gözaltına aldıkları Murat Kartal'ı karakola götürmek yerine götürdükleri Şişli'deki ofisin Yavuz Yavuztürk'e ait olduğu belirtildi.

İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti'nin ismi ilk olarak 2007 yılında duyuldu. Büyükçekmece'de düzenlenen operasyonda ele geçirilen 75 kilo eroinle ilgili yakalanan Zindaşti tutuklandı. Zindaşti daha sonra 2 Aralık 2020'de vefat eden AK Parti eski Milletvekili Burhan Kuzu ile olan fotoğraflarıyla gündeme geldi.

Büyükçekmece'de 2014 yılında Ergenekon Davası'nın gizli tanığı İranlı Zindaşti'nin kızı Arzu Zindaşti ve şoförü Devrim Öztunç'un cip ile ışıklarda durdukları sırada çapraz ateşe tutularak öldürülmesine ilişkin 1'i tutuklu 10 sanığın yargılandığı davada Yavuz Yavuztürk de sanık olarak bulundu.

Büyükçekmece’de Murat Kartal’ın öldürülüp cesedinin gömüldüğü arazide arama çalışmaları devam ediyor. Polis ekipleri, arazinin çevresini şeritle kapatırken, farklı noktalarda yeniden kazı çalışmaları başladı.

BAYBAŞİN AİLESİ

HÜSEYİN BAYBAŞİN

1956 yılında Diyarbakır'ın Lice ilçesinde doğdu. Uyuşturucu satıcılığına ilk olarak 16 yaşında başladı. 1976'da İstanbul'da evinde 11 kilo eroin ile yakalandı ve iki yıl hapse mahkûm oldu.

Daha sonra İngiltere'de 1984'te sahte pasaport ve 6 kilo eroin ile yakalanarak 12 yıl hapse mahkûm edildi.

3 yıl hapiste kaldıktan sonra Türkiye'ye iade edildi ve serbest bırakıldı.

Zamanla uyuşturucu imparatorluğunu büyüten Baybaşin, Avrupa'nın en büyük eroin ithalatçısı konumuna geldi. 27 Mart 1998 tarihinde "Siyah Lale" kod adlı uluslararası bir operasyonla Hollanda'da yakalandı. Baybaşin, uyuşturucu kaçakçılığı, cinayeti azmettirme, adam kaçırma gibi suçlardan ömür boyu hapse mahkûm edildi. Hala hapiste.

ABDULLAH BAYBAŞİN

Uyuşturucu kaçakçısı olarak bilinen Abdullah Baybaşin 1980’lerde silahlı saldırı sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Abdullah Baybaşin’in Londra’daki uyuşturucu pazarının yüzde 90’ını kontrol ettiği ifade ediliyor.

2011 yılında uyuşturucudan yargılandığı davada tahliye edilen Abdullah Baybaşin İngiltere tarafından Türkiye'ye iade edildi.

Yine 2011 yılında İstanbul’da yapılan operasyonda Bolivya’dan gelip Ambarlı’ya yanaşan gemide 281 kilo kokain yakalandı.

Kokainin sahibinin Abdullah Baybaşin olduğu iddia edildi. Abdullah Baybaşin’i İngiliz Savcı Robin Plummer, şöyle tarif etmişti: "8 ay boyunca Baybaşin ailesinin ofisine yerleştirdiğimiz kamera ile çetenin faaliyetlerini takip ettik. Tıpkı, 'Baba' filmini izler gibiydik..."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN