C vitamini deposunda hasat başladı! Kilosu 5 liradan satılıyor, 60 ülkeye ihraç ediliyor... Faydası saymakla bitmiyor

C vitamini deposunda hasat başladı! Kilosu 5 liradan satılıyor, 60 ülkeye ihraç ediliyor... Faydası saymakla bitmiyor

Ülkenin her bir yanında birbirinden verimli topraklarda yetişen farklı ürünler varken o ilimizde ise C vitamini deposunda hasat başladı. Kilosu 5 liradan satılan o yiyecek tam 60 ülkeye ihraç ediliyor. İnsan sağlığına faydaları ise saymakla bitmiyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Türkiye'nin limon ihtiyacının yüzde 65’inin karşılandı ve limonun başkenti olarak anılan Mersin’de limon hasadı başladı. Mersin'in Erdemli ilçesinde yetişen tescilli 'Lamas' limonu, bahçelerden 5 liradan alıcı buldu. Öte yandan tam 60 ülkeye ihraç edilen bu limon kapış kapış satılıyor.

60 ÜLKEYE İHRACAT YAPILIYOR

Lamas limonu, 5 liradan alıcı bulurken 60 ülkeye ihracat yapılması ile de ülke ekonomisi için oldukça önemli bir yere sahip. İlerleyen günlerde fiyatının artması beklenen bu limonun hasadı mart ayına kadar devam edecek. Limonun hasat edildiği bölgede binlerce işçi çalışarak ekonomik kazanç sağlarken, bahçelerde çoğunlukla kadınlar çalışıyor.

limon.jpg

Bahçelerde hasat yapan kadınlar, "Erdemlimizin tescilli limonlarını kesiyoruz. Bizler kesiyoruz küfeci arkadaşlar taşıyor. Bu sayede bizde ekonomik kazanç elde ediyoruz" dedi.

İşletme sahibi Erdoğan Yaşar, dünyaca tescilli limonun “Lamas” limonu olduğunu ifade ederek, "Lamas limonunda sezonumuz yeni başladı. Lamas limonunun özelliği depoda, dalında uzun süre bekletilebilmesi ve yola dayanaklılığıdır. Bahçede 5 TL'den alıcı bulmaya başladı. Mayer cinsinden sonra Lamas limonunda hasadın başlaması piyasaya biraz can vermiştir" diye konuştu.

limon2.jpg

KİLO BAŞINA 1 TL DESTEK

Yaşar, Kilo başına bir liralık destek verildiğini söyleyerek, “Destek 2 TL olursa bu biraz daha üreticiye yansır. Fiyatlar 5 TL yerine 7-8 TL olur" ifadelerine yer verdi.

yeni-proje-33.jpg

Öte yandan söz konusu bu limonların Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Ermenistan başta olmak üzere Bulgaristan’dan Romanya’ya kadar bütün Balkan ülkelerine ihraç edildiği bildirildi. Dolayısıyla ülke ekonomisi için de bu limon oldukça önemli bir yere sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN