Çalışanların izin süresi ve fazla mesaisine ayar geldi! Artık sistem böyle işleyecek, geçmiş olsun

Çalışanların izin süresi ve fazla mesaisine ayar geldi! Artık sistem böyle işleyecek, geçmiş olsun

Kamuda yeni tasarruf dönemi başlıyor! Fazla mesai ve izinlere sınırlama getirildi. İşte merak edilen detaylar

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan yeni genelge ile kamu sektöründe çalışma koşulları önemli ölçüde değişiyor. Resmi Gazete’de yer alan bilgilere göre, artık kamu çalışanlarına zorunlu durumlar dışında fazla mesai yaptırılmayacak ve nöbet tutturulmayacak.

Bu yeni düzenlemeyle birlikte, kamu personelinin fazla çalışma ve nöbet ücretleri konusunda yeni kurallar getiriliyor. Fazla mesai gerektiren durumlarda, çalışanların serbest zaman kullanımına ve çalışma saatlerinin denkleştirilmesine öncelik verilecek.

img-6246.jpeg

İş Kanunu’na göre, fazla mesai yapan kamu çalışanları, ek ücret almak yerine, fazladan çalıştıkları her saat için bir saat 15 dakika veya bir saat 30 dakika serbest zaman kullanma hakkına sahip olacaklar. Bu serbest zaman, çalışanların iş ve özel hayat dengesini korumalarına yardımcı olacak.

Ayrıca, denkleştirme sürecinde, çalışan ve işverenin mutabakatı ile haftalık çalışma süresi, günlük 11 saati geçmeyecek şekilde düzenlenebilecek. Yoğun çalışma haftaları sonrasında, çalışanlar daha az saatlerle görev yaparak denge sağlayacaklar. Bu denkleştirme süreci için öngörülen süre iki ay olarak belirlenmiş.

Bu yeni genelge, kamu sektöründe verimliliği artırmayı ve çalışanların iş yükünü hafifletmeyi amaçlıyor. Kamu çalışanlarının yıl içindeki izin haklarını da etkin bir şekilde kullanmaları teşvik edilecek, böylece hem bireysel hem de kurumsal anlamda daha sağlıklı bir çalışma ortamı hedefleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN