Çamurlu bölgede kazı yapıyordu. İşçilerden biri çamurda bir şey gördü. Arkadaşlarını çağırdı topraktan öyle bir şey çıkardı ki

Çamurlu bölgede kazı yapıyordu. İşçilerden biri çamurda bir şey gördü. Arkadaşlarını çağırdı topraktan öyle bir şey çıkardı ki

Bir işçi çamurlu bölgede kazı yaptığı esnada hiç beklemediği bir şeyle karşı karşıya kaldı. Gördüklerinden hemen sonra arkadaşlarını yanına çağırdı. Topraktan öyle bir şey çıkardı ki inanamayacaksınız. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Bir inşaat ekibinde çalışan vatandaş, kazı çalışması yaptığı esnada bir anda hiç beklemediği bir görüntü ile karşı karşıya kaldı. Kazı yaparken çamurun içinde bir şey fark eden işçi, arkadaşları ile beraber çamurun altından hissettiği o cismi çıkardı. Tüm ekip gördükleri karşısında şaşkınlık geçirirken yetkililere haber verildi.

ÇAMURUN ALTINDAN BİN YILLIK KEŞİF

Polonya'nın Włocławek kentinde bir nehir yatağında çalışan inşaat ekibi, beklenmedik bir keşfe imza attı. 12 Ocak'ta Vistula Nehri'nin çamurlu dibinde çalışan ekip, Ortaçağ dönemine ait nadir bir Viking kılıcı buldu. Anıtların Korunması İl Ofisi'nin 17 Ocak'ta Facebook'ta paylaştığı bilgiye göre, işçilerden Sławomir Mularski çamurda bir şey fark ettiğinde ekip atık yığınına yük taşımaktaydı.

yeni-proje-21.jpg

Arkeologlar, bulunan bu kılıcın en az bin yıl öncesine, yani 9. veya 10. yüzyıla ait olduğunu ve oldukça iyi korunmuş durumda olduğunu belirtti. Pasla kaplı bu silahın uzun bir bıçağı ve özgün bir kulpu bulunuyor. Kılıcın teknolojik açıdan gelişmiş, karbon ve çelik kombinasyonundan yapılmış yüksek kaliteli bir silah olduğu ifade edildi.

yeni-proje-23.jpg

ARKEOLOJİ DÜNYASINDA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Polonya'da bu türden sadece 13 adet kılıç bulunduğu ve bu kılıcın olağanüstü ve son derece değerli bir buluntu olduğu vurgulandı. Science in Polonya'nın haberine göre, kılıç analiz ve muhafaza sürecinden geçirilecek ve sonrasında başka bir tesise taşınacak. Mularski ise bu tarihi eserin Włocławek'e iade edilmesini umduğunu dile getirdi. Bu şaşırtıcı keşif, hem arkeoloji dünyasında hem de yerel halk arasında büyük ilgi uyandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN