Can Dündar FETÖ'den gri listeye alındı

Can Dündar FETÖ'den gri listeye alındı

Uzun bir süredir yurt dışında yaşayan Can Dündar, İçişleri Bakanlığı tarafından ‘terör sebebi ile arananlar’ listesine ‘gri’ kategoriden eklendi. Gri listedeki aranan kişiler için 500 bin TL'ye kadar ödül veriliyor. Dündar'dan konu ile ilgili ilk paylaşım geldi. Dündar, paylaşımında, "Erdoğan, adımı terör listesine yazdırmış, başıma para ödülü koydurmuş. Şeref madalyasıdır" dedi.

Can Dündar, İçişleri Bakanlığı’nca ‘terör sebebiyle arananlar' listesine ‘gri’ kategoriden eklendi. Dündar'ın 'FETÖ/PYD Terör Örgütü'nden arandığı kaydedildi. Gri listedeki arananlar için 500 bin TL'ye kadar ödül verileceği aktarıldı.

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Dündar, 2015 yılında yayımlanan MİT tırları haberi sebebi ile ikinci yargılamada 27 yıl altı ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Dündar’ın aynı zamanada mal varlıklarına da el konmuştu.

Dündar'ın en son eylül ayında bir videoda kullandığı ifadeler sebebi ile hakkında ‘cumhurbaşkanına hakaret’ ve ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçundan resen soruşturma başlatılmıştı.

İçişleri Bakanlığı, Dündar’ı ‘gri’ kategoride ‘en çok arananlar’ listesine ekledi.

197629.jpg

CAN DÜNDAR'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Can Dündar, konu ile ilgili olarak resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan videolu bir paylaşımda bulundu. Dündar, "#Erdoğan, adımı terör listesine yazdırmış, başıma para ödülü koydurmuş. Şeref madalyasıdır.
Aldım, göğsüme taktım. Cevabım bu akşam @Ozguruz_org’da #Bilanço’da…????" ifadelerini kullanarak paylaşım yaptı.

Dündar'ın paylaşımında öne çıkanlar şu şekilde:

"Bu da yeni bir madalya diye bakıyorum. Her muhalifin bir gün tadacağı duygu. Her muhalif bir gün kendisini terör listesinde bulacaktır. Hükümetin terör tanımında kendi muhaliflerini düşman etmek var. O yüzden ama gri ama kırmızı sonuçta Erdoğan’a karşıysanız, tek adam rejimine karşıysanız terörist gösterilmeniz başınıza ödül konulması kaçınılmaz. Türkiye'de gazeteciliğin ne olduğunu anlat deseler dünyaya daha iyi anlatamazdık galiba."

YURT DIŞINDA YAŞIYOR

2016 yılında yargılama sürecinde silahlı saldırıya uğrayan Dündar, yurt dışında yaşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN