Canan Karatay üstüne basa basa önerdi!10 yaş daha genç kalmak için iç! Amerika’da bile satılıyor! Ya evde yapın ya da stok yapın

Canan Karatay üstüne basa basa önerdi!10 yaş daha genç kalmak için iç! Amerika’da bile satılıyor! Ya evde yapın ya da stok yapın

Yaptığı açıklamalarla sık sık gündemde yer alan Canan Karatay, erken yaşlanmak istemeyenlere üstüne basa basa o ürünü önerdi. Amerika'da marketlerde bile satılıyor bulan ya stok yapıyor ya da evde yapmaya çıkıyor. İşte tüm detaylar…

Genç yaşlı fark etmek istedim herkes daha genç görünmek istiyor. Sağlıklı yaşam tavsiyeleri ile sık sık adından söz ettiren Canan Karatay, geçmişten günümüze gelen o yöntemi yeniden gündeme taşıdı. Vücudu baştan aşağı yenileyen kemik suyu cildi gençleştirirken aynı zamanda bakımda yapıyor. İşte tüm detaylar…

KEMİK SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Eklem Sağlığını Destekler: Eklem sağlığı için son derece önemli olan kemik suyu kıkırdak ve bağ dokusunu güçlendirerek vücudun ihtiyaç duyduğu kolajeni sağlar.

Sindirime Yardımcı Olur: İçerisinde bulundurduğu jelatin ile birlikte sindirim sistemi sağlığını da korumaktadır.

kemik-suyu.jpg

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Bağışıklığı güçlendiren kemik suyu amino asit ve mineraller içerirken vücudu hastalıklara karşı korumaktadır.

Cilt Sağlığını Destekler: Cilt sağlığını desteklerken cildin nem dengesini koruyarak gerekli kolajen desteğini sağlar.

Metabolizmayı Hızlandırır: İçeriğinde yer alan besin maddeleri ile birlikte metabolizmayı hızlandırarak kilo kontrolüne destek sağlar.

KEMİK SUYU NASIL YAPILIR?

Kemik suyundan daha çok verim almak için kuzu, keçi ya da oğlak kemiğini tercih ediniz. Ancak bu seçenekleri bulamıyorsanız koyun ya da dana kemiğinden de ilik suyu yapabilirsiniz.

Büyük bir tencerenin içerisine isteğe bağlı olarak soğan, sarımsak, zencefil dilimleri ile birlikte tane ya da toz karabiber hardal tanesi, zerdeçal, kereviz sapı, kaya tuzu isteğe bağlı olarak acı biber de eklenebilir.

kemik-suyu-yapimi.jpg

Bunun yanı sıra içerisine elma sirkesi de ekleyebilirsiniz.

Kemikleri güzelce yıkadıktan sonra 2 ya da 3 eşit parçaya ayırarak 2-3 saat kadar sirkeli suda bekletiniz.

Daha sonra kemikleri tencereye aldıktan sonra üzerini geçecek kadar su ilave ederek ateşe koyunuz.

Kemik suyunu kaynamaya yakın ateşten indirerek süzünüz.

Burada kemikleri kaynatmamaya dikkat etmeniz gerekiyor.

Buraya kadarki hijyen işlemini tamamladıktan sonra geniş bir tencere içerisine bir kilogram kemiğe yaklaşık 1,5 kilogram su ekleyiniz.

Ardından 2 yemek kaşığı sirke ilave ettikten sonra ocağın altını açarak en kısık ayarda kaynatınız.

Kemik suyunun kenarında minik minik baloncuklar olacak şekilde yavaş yavaş kaynatınız.

Ardından içerisine soğan, sarımsak ve baharatlarını ekledikten sonra 6 ile 8 saat kadar kaynatınız.

Eğer içerisinde yeşil yapraklı kereviz, maydanoz gibi sebzeler ekleyecekseniz bu ürünleri 24 saatlik kaynama sürecinin son 1 saatinde yapmanız gerekiyor.

Son aşama içerisine kaya tuzu ekledikten sonra karışımı kavanozlara doldurarak buzdolabında 4-5 gün buzlukta ise 2 ila 3 ay saklayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN