Canan Karatay yemeyin demişti! İbrahim Saraçoğlu faydalarını saydı: "Yemeyin demek tam bir saçmalık"

Canan Karatay yemeyin demişti! İbrahim Saraçoğlu faydalarını saydı: "Yemeyin demek tam bir saçmalık"

Her Türk sofrasında bulunan o besin kafaları karıştırdı. Canan Karatay yemeyin dedi İbrahim Saraçoğlu böyle saçmalık olmaz dedi. Çocukluğumuzun simgesi olarak bilinen o ürünün doğru tüketilmesi durumunda son derece faydalı olduğuna değinen Saraçoğlu, “Yemeyin demek tam bir saçmalık” sözleriyle güne damga vurdu. İşte herkesin yakından tanıdığı o besinin doğru tüketimi…

Yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Canan Karatay ve İbrahim Saraçoğlu karşı karşıya kaldı. Hemen hemen her sofrada bulunan ekmeğin tüketilmemesi gerektiğini söyleyen Canan Karatay'a karşı çıkan İbrahim Saraçoğlu, ekmeğin doğru tüketimine değindi. Hemen her uzmanın karşı çıktığı ekmeğin doğru tüketiminin belirli koşullar altında son derece yararlı olduğunu savunan Saraçoğlu, ekmek yemeyin demenin de tam bir saçmalık olduğunu söyledi. İşte herkesin yakından tanıdığı o besinin doğru tüketimi…

ÇOCUKLUĞUMUZUN SİMGESİ

Ekmek tüketiminin önemine değinen uzman isim İbrahim Saraçoğlu, geçmiş yıllara kıyasla düşen ekmek kalitesini de eleştirdi. Her programında birkaç defa söylediğini dile getiren uzman isim çocukluk anısını şu sözlerle anlattı:

“Babam bana 15 kuruş verirdi işte 5 kuruştu o zaman ekmek, 3 tane ekmek alırdım yaklaşık 200 metre mesafedeyim. Taze ekmeği alır eve gelene kadar bir ekmeğin yarısını ben yolda bitirirdim. Şimdi ekmek yiyorsunuz şişkinlik yapıyor, bir de saman gibi bazılarının tadı var. Yani tam buğday değil birincisi o, bir de eski buğday değil."

eksi-mayali-ekmek-1.jpg

BİR SÖYLEDİ HER ŞEY DEĞİŞTİ

Ekmek tüketimi konusunda yaptığı açıklamalarla dikkat çeken İbrahim Saraçoğlu, ekmek kalitesi konusunda da fikirlerini paylaştı. 7 yıl öncesine kadar Kastamonu'dan ekmek getirttiğine ifade eden Saraçoğlu, bu durumu televizyonda açıklaması ile birlikte Kastamonu ekmeğinin çok satılır bir duruma geldiğini söyledi. Ardından aldığı ekmeğin tadını değişmeye başladığını ifade eden Saraçoğlu, kendisinin de almadığını dile getirerek şimdilerde belki lezzetinin düzelmiş olabileceğini söyledi.

kastamonu-ekmegi.jpg

O EKMEĞİ STOK YAPIYOR

İç Anadolu Bölgesi'ne ait bir ekmek türü olan mayalı bazlama ekmeğine işaret eden Saraçoğlu, dondurucuda stok yaptığını söyledi. Bazlama tüketmeyi tercih ettiğini ifade eden İbrahim Saraçoğlu, ekmek yemek kadar tüketilen yemeğin öneminin altını çizdi. Mayalı ekmek türünün faydalı olabileceğini ifade eden Saraçoğlu ekmek tüketiminin faydalarını da açıkladı.

bazlama.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN