Canan Karatay’dan sıvı altın tavsiyesi! ‘Her sabah’ dedi, herkes kaşık kaşık tüketmeye başladı! Fiyatlar ise alev aldı

Canan Karatay’dan sıvı altın tavsiyesi! ‘Her sabah’ dedi, herkes kaşık kaşık tüketmeye başladı! Fiyatlar ise alev aldı

Sağlık açısından verdiği tavsiyeleri ile adından sıkça söz ettiren Prof. Dr. Canan Karatay, kaşık kaşık dedi herkes tüketmeye çıktı. Bu duruma fırsat bilen ise fiyatları arşa çıkardı. Sağlık açısından son derece faydalı olsa da vatandaş fiyatından yanına yaklaşamıyor. İşte tüm detaylar…

Gün içerisinde pek çok farklı yağ kaynağı tüketirken içerisinde en sağlıklı olanın zeytinyağı olduğunu vurgulayan Canan Karatay, her sabah aç karnına içilmesi gereken mucizevi bir ürün olduğunu söyledi. “Sıvı altın” olarak bilinen zeytinyağı yalnızca yemeklere tat katmakla kalmayıp sağlığa müthiş faydalar sağlıyor.

ZEYTİNYAĞI TÜKETMENİN 5 FAYDASI

Akdeniz türü beslenme sık sık önerilirken Canan Karatay'da öneri listelerinde ilk sıraya yerleştirdi. Zeytinyağının 5 faydası şu şekildedir:

1. Kalp Sağlığına Faydalıdır: İçerisinde bulundurduğu doymamış yağ asitleri bakımından zengin olan zeytinyağı düzenli tüketilmesi durumunda kalp sağlığını destekler. LDL kolesterol seviyesini düşüren ve kalp damar hastalıkları riskini azaltan zeytinyağı sağlığın temel bileşeni oluyor.

zeytinyagi-uretim.jpg

2. Antioksidan Kaynağıdır: Antioksidan bakımından oldukça zengin olan zeytinyağı vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücrelerin yaşlanmasını geciktiriyor. Aynı zamanda kanser gibi hastalıklara karşı da koruyucu etki göstermektedir.

3. Sindirimi Düzenler: Sindirim sistemini düzenleyici etkiye sahip olan zeytinyağı lifli yapısı sayesinde sindirimi hızlandırarak kabızlık sorununun önüne geçer.

zeytinyagi-ekmek-kapak.jpg

4. Cilt Sağlığını Destekler: Anti-enflamatuar özellikleri sahip olan Zeytinyağı cilt sağlığını olumlu yönde etkilerken tahriş gibi problemlerin önüne geçmektedir. Aynı zamanda nem dengesini koruyarak anti-aging etkisiyle cildin genç ve sağlıklı kalmasını sağlar.

5. Kilo Kontrolüne Yardımcı Olur: Uzun süreli tokluk hissi sağlamak için tüketilebilecek en güzel gıdalardan biri olan zeytinyağı kilo kontrolüne destek sağlar. Yemeklerde kullanılması durumunda az yeme isteği uyandırırken Böylece kilo verme sürecini de hızlandırır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN