Canını seven o günü evde geçirsin! Uzmanlar tarih verdi: Kocaeli, İstanbul, Sakarya, Bursa, Yalova ve Düzce

Canını seven o günü evde geçirsin! Uzmanlar tarih verdi: Kocaeli, İstanbul, Sakarya, Bursa, Yalova ve Düzce

Uzmanlar tarafından uyarılar gelmeye devam ediyor. Son zamanlarda düşüş gösteren hava sıcaklıkları o tarihten itibaren yeniden tavan yapacak. Ortak görüşlere göre Kocaeli, İstanbul, Sakarya, Bursa, Yalova ve Düzce illerinde sıcaklıkların yeniden artması bekleniyor. Sıcak hava dalgasının etkisiyle birlikte uzmanlar uyardı. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de etkisini gösteren sıcaklıklar son günlerde düşüş gösterse de uzmanlardan uyarılar gelmeye başladı. Meteoroloji uzmanları tarafından ortak görüş sonrasında o tarihten itibaren etkisini gösterecek. Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkisiyle yaz mevsimi başından itibaren El Nino, Eyyam-ı Bahur ve Basra sıcaklıklarına bir yenisi daha ekleniyor.

BİRİ BİTMEDEN BİRİSİ BAŞLIYOR

Yaz mevsiminin son günlerinde düşen sıcaklıklar o tarihten itibaren yeninden yükselişe geçecek. Meteorolojik kaynaklar ve uzmanlar tarafından paylaşılan uyarılara göre sıcaklıklar yeniden mevsim normallerinin üzerin çıkması öngörülüyor.

Ağustos ayının sonu itibariyle etkisini gösterecek sıcak hava dalgası eylül ayının başlarında da etkisini sürdürecek. Yaz boyunca tartışılan aşırı sıcaklıklar yaz sonunda da aynı etkiyi gösterecek.

191967.jpg

O TARİHTE EVİNİZDE DURUN

Paylaşılanlara göre 30 Ağustos Çarşamba günü itibariyle etkisini gösterecek sıcaklıkların etkili olacağı bölgeler paylaşıldı. Türkiye haritasını yeniden kırmızıya boyayacağı iddia edilirken, Kocaeli, İstanbul, Sakarya, Bursa, Yalova ve Düzce için uyarılar geliyor.

Uzman isimler tarafından yapılan uyarılara göre o günlerde 65 yaş ve üzeri, kronik hastalar, çocuklar ve hamile vatandaşların mecbur olmadıkça dışarı çıkmaması tavsiye ediliyor. Dışarı çıkarken açık renkli kıyafetlerin giyilmesi öneriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN