Çankırı, Ankara, Kastamonu, Çorum’a güzel haber geldi! Açılış için geri sayım: Yerli yabancı herkes hücum edecek

Çankırı, Ankara, Kastamonu, Çorum’a güzel haber geldi! Açılış için geri sayım: Yerli yabancı herkes hücum edecek

Çankırı, Ankara, Kastamonu, Çorum’a güzel haber geldi. Orada hazırlıklar tamam, açılış için geri sayım başladı. Yerli yabancı herkes hücum edecek…

Çankırı, Ankara, Kastamonu, Çorum ve Karabük’e güzel haber geldi. Ülkemizin kış turizminde önemli merkezlerinden olan Ilgaz Dağı Milli Parkı ile Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde telesiyej ve pist bakım çalışmaları ile hazırlıklar tamamlanırken, yeni sezonun açılması için kar yağışı bekleniyor.

Ayrıca Ilgaz Dağı Milli Parkı’ndaki otellerde de yılbaşı öncesi doluluk oranları %90’ı bulmuş durumda.

ILGAZ DAĞI MİLLİ PARKI GEZİLECEK YERLER

Ilgaz Dağı Milli Parkı’nın içerisinde yer alan kayak merkeziyle Yıldıztepe Kayak Merkezi ve 2020’de açılışı yapılan 5,6 kilometrelik piste sahip Yurduntepe Kayak Merkezi, her sene başta İstanbul ile Ankara olacak şekilde Türkiye’nin dört bir yanından yerli ve yabancı ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor.

ilgaz-dagi-milli-parki-gezilecek-yerler-1.jpg

Hafta sonu yağan karın ardından Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde 42 cm, Ilgaz Dağı Milli Parkı Kayak Merkezi’nde ise 27 cm kar kalınlığı ölçüldü. Kar kalınlığının yeterli olmaması nedeniyle kayak sezonunun açılışı henüz yapılmazken, telesiyejler ise çalıştırılmaya başlandı. Kar kalınlığı yeterli seviyeye ulaştığında pistlerde kayak sezonu da açılacak.

Kayak ve snowboardın yanı sıra ziyaretçiler, doğal güzelliklerin arasında yürüyüş ve kızak kayağı yaparak da vakit geçirebiliyor.

ilgaz-dagi-milli-parki-gezilecek-yerler-2.jpg

Ilgaz Dağı’nda yer alan kamu kurumları ile özel sektöre ait 7 tesiste ortalama 1.300 yatak kapasitesi bulunuyor. Ilgaz Dağı Kayak Merkezi, Kastamonu il merkezine 40, Ankara’ya 200, İstanbul’a da 450 km uzaklıkta bulunuyor. Ayrıca Kastamonu Havalimanı’nın açılmasının ardından kayak tatili yapmak isteyenlerin daha kolay ulaşabileceği bir bölge haline de geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN