Çarşıdan alınca bir eve gelince bin şifa! Kuran’da bile şifasından bahsediliyor, doktorlar reçete ile öneriyor.

Çarşıdan alınca bir eve gelince bin şifa! Kuran’da bile şifasından bahsediliyor, doktorlar reçete ile öneriyor.

Yeryüzünde farklı çeşit meyve türleri bulunurken bazıları şifası ile adından sıkça söz ettiriyor. Kur'an'da bile şifasından bahsedilen bu meyveyi tüketen etkisinde anında hissediyor. Doktorlar bile reçete ile tavsiye ediyor. İşte dünyanın mucizevi meyvesi…

Doğanın cömert meyvelerinden biri olarak bilinen nar, adına şarkılar bilmeceler bile yazdırıyor. Doğudan batıya kadar herkesin severek tükettiği meyveler arasında yer alan nar sulu ve parlak tohumları ile herkesi cezbediyor. Sağlığın başlıca kaynağı olarak görülen nar doktorlar tarafından da sıklıkla tavsiye ediliyor. İşte dünyanın mucizevi meyvesi…

C VİTAMİNİ KAYNAĞI

Kırmızı meyvelerin antioksidan açısından son derece zengin olduğu bilinmektedir. Nar suyu da C vitamini, E vitamini ve folik asit gibi antioksidanları içerisinde barındırırken serbest radikallerin zararlarına karşı da koruyucu etki sağlamaktadır. Kanser, kalp hastalıkları ve yaşlanma gibi durumlara karşı da riski en aza indiriyor.

nar-hasadi.jpg

KALP SAĞLIĞINI KORUYOR

Hafif mayhoş bir tada sahip olan nar suyu kalp sağlığını destekleme konusunda da son derece faydalıdır. Nar kabuklarında bulunan ve antisienin olarak bilinen antioksidan türü kalp damar sağlığı açısından son derece yararlıdır. Nar suyunun düzenli tüketimi ile birlikte kolesterol seviyesi dengelenerek kan basıncı düşmektedir.

İLTİHABI AZALTIYOR

Lezzetli olmasının yanı sıra faydaları ile da herkese şaşırtan nar suyu vücuttaki iltihaplanmayı azaltıcı özellikleri de içerisinde barındırıyor. Romatoid artrit gibi iltihaplı hastalıklara karşı düzenli olarak tüketilen nar suyunun eklem ağrıları ve şişkinlikleri azalttığı bilinmektedir.

nar-toplamak-kapak-1.jpg

SİNDİRİM SİSTEMİNİ KORUYUCU

Sindirim sistemine karşı koruyucu bir etki sağlayan nar suyu, içerisindeki lifler ile birlikte sindirimi düzenleyip yiyeceklerin kolay bir şekilde sindirilmesini sağlamaktadır.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Mucizevi bir içecek olarak bilinen nar suyu C vitamini bakımından zengin olmasının yanı sıra bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Vücudun enfeksiyonlarla mücadele etmesine karşı direnç sağlayan C vitamini soğuk algınlığı gibi yaygın hastalıklara karşı koruma sağlar.

CİLT SAĞLIĞINI DESTEKLER

Cilt sağlığını iyileştiren antioksidanları içerisinde barındıran nar suyu, cildi serbest radikallerin zararına karşı koruyarak yaşlanma belirtilerini azaltır. Nar suyunun içerisinde bulunan vitaminler ve mineraller cildin nem dengesini korumaya da yardımcı olmaktadır.

Doğal bir içecek olması ile birlikte vücuda doğal faydalar sağlayan nar suyunun doktora danışılmadan tüketilmemesi gerekmektedir. Günlük tüketimde aşırıya kaçılmadan tüketilmesi gereken nar suyu sağlıklı bir yetim bir parçası olarak görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN