Çay tiryakilerini delirtecek tarif! Yıllardır yanlış demleniyor... Çayı böyle demleyen asıl tadını alıyor!

Çay tiryakilerini delirtecek tarif! Yıllardır yanlış demleniyor... Çayı böyle demleyen asıl tadını alıyor!

Ülkemizde büyük bir önemi olan çay kültürüne dair yeni gelişmeler yaşanıyor. Çay demlemek kolay bir yöntem olsa da herkes tavşan kanı çay demleyemiyor. Çünkü çayı demlemenin bazı püf noktaları vardır. Demleyeceğiniz çayın lezzetli olması açısından bu tüyolara dikkat etmeniz gerekir. Peki doğru çay demleyişi nasıl olur? İşte tüm detaylar...

YILLARDIR ÇAYI YANLIŞ İÇİYOR OLABİLİRSİNİZ

Ülkemizde oldukça önemli bir yere sahip olan çay demleme konusunda oldukça ilgi ister. Çay demlemede en önemli tüyolardan birisi miktarı doğru tutturmaktır. Miktarı doğru tutturabilmek için 1 çay bardağı için 1 çay bardağı su ve 1 çay bardağı siyah çay gereklidir.

Bu şekilde yapılan çay en ideal ölçülerde yapılmış çay olarak bilinir. Çay demlerken bu detaya dikkat edebilirsiniz. Daha öncesinde sık sık çay demlediğiniz çaydanlığın kireçlenmesi halinde çayınızın tadı bozulabilir.

a412357cf20ec89668b70412d476dc2f.jpg

ÇAY NASIL DEMLENİR?

Bu durumda kireç tutmayan yeni bir çaydanlık ile çay demlemek oldukça önemlidir. Çaydanlığın alt kısmına yeterli miktarda su ilave ederek ocakta kaynamaya bırakın. İdeal çay demleme şekli şu şekildedir;

  • Çay suyunun kaynaması ile birlikte demliğin altındaki ateşi kapatın ve fokurdamasının durmasını bekleyin.
  • Alt çaydanlıktaki suyu üst çaydanlığa dökerek 45 saniye ile 60 saniye arasında bekleyin.
  • Bekleme işlemi bittikten sonra üst demliğe çay eklemesini yaparak kapağını kapatın.
  • Çaydanlığın alt kısmına tekrardan su doldurarak aynı şekilde tekrardan ocağa bırakarak kısık ateşte durmasını sağlayın.
  • 20 dakika sonrasında ise çayınız demlenmiş olacaktır. Demlenen çayı 35 dakika ile 40 dakika arasında tüketmeniz tavsiye edilir.

66900.jpg

ÇAY DEMLEMENİN PÜF NOKTALAR!

En uygun çay demleme şekli ise çeşme suyunun kullanılması yerine içme suyunun kullanılmasıdır. Demleme çayın bir diğer dikkat edilmesi gereken kısmı ise öncelikle suyun konulması gerekir. Su üst demliğe konulduktan 45 saniye ile 60 saniye arasında çayı ilave edebilirsiniz. Çayın üzerine kaynar su dökmeniz halinde çay haşlanacak ve lezzetsiz bir hal alacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN