Cefasını çektik o tarihten sonra sefasını süreceğiz! El Nino nihayet yüzümüze güldü: Bildiğiniz yağışları unutun

Cefasını çektik o tarihten sonra sefasını süreceğiz! El Nino nihayet yüzümüze güldü: Bildiğiniz yağışları unutun

Türkiye gündeminde yer alan sıcaklıkların düşmesiyle birlikte müjdeli haber geldi. El Nino'nun etkisiyle oldukça kurak bir yaz mevsimi geçerken, uzman isim duyurdu. Paylaştığı harita ile yağışlara değinen uzman isim, o tarihi işaret etti. Dışarıya çıkarken şemsiye almayı unutmayın. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de yaz mevsimi boyunca etkisini göstermeyen yağışlar hakkında müjdeli haber geldi. Yaz aylarında etkili olan El Nino ve sıcak hava dalgaların etkisiyle birlikte kuraklıklar gündemde yerini aldı. El Nino'nun etkisi ters dönmesiyle bol yağışlı günler bekleniyor.

KURAKLIK SORUNU ORTADAN KALKIYOR

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kuraklıklara dair meteorolojik kaynaklar ve uzman isimlerden müjdeli haber geldi. Yaz mevsimiyle birlikte gelen El Nino ve sıcak hava dalgalarının etkisiyle kuraklık tehlikesi kendisini gösterdi. Sıcaklığın mevsim normalleri üzerine çıkmasıyla birlikte peş peşe yeni rekorlar kırarken, barajlarda tehlikeli seviyeler görüldü.

Yaz aylarında artan su tüketimi, nüfus ve sıcaklığın etkisiyle barajların doluluk oranları yüzde 30'lara kadar düşerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da açıklama gelmişti. Su tüketimini tasarruflu bir şekilde devam ettirilmesi gerektiğini vurgulayarak, milyonlara seslendi. Kurak bir yaz ayının ardından yağış müjdesi de geldi.

f4nl9qhwuaeleco.png

46 GÜNDÜR BEKLENEN YAĞIŞLAR

Sosyal medya üzerinden sürekli olarak hava olaylarına dair paylaşımlarda bulunan Kerem Ökten, müjdeli haberi verdi. Yaz mevsimi boyunca beklenen yağışlar nihayet Türkiye'yi etkisi altına alacak. Avrupa ve Türkiye'de beklenen yağışların olduğu bir döneme girildiğini vurgulayan Kerem Ökten, "46 günlük toplam yağış. Avrupa ve Türkiye bol yağışlı bir döneme giriyor. Eylül'de Avrupa güzel yağış alacak. Bizde de Türkiye'nin kuzeyi. Ekim'de Tüm Türkiye yağışlara doymaya başlayacak. Kasım ve tüm Kış bol yağışlı olacağız. El nino'nun cefasını çektik. Artık sefası..." açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN