Çekirdeğini çöpe değil mideye atın! Hemoroide birebir

Çekirdeğini çöpe değil mideye atın! Hemoroide birebir

Zeytin çekirdeğinin sağlık üzerindeki faydaları hakkında yapılan araştırmalar, bu atık maddenin aslında birçok sağlık sorununa iyi geldiğini ortaya koydu. Hemoroid gibi rahatsızlıkların tedavisinde etkili olduğu belirtilen zeytin çekirdeği, uzmanlar tarafından da öneriliyor. İşte detaylar…

Zeytin çekirdeğinin mide asidini azaltarak sindirim sistemini düzenlediği bilinmekte. Bu nedenle Canan Karatay gibi uzmanlar, zeytin çekirdeğinin hemoroid hastalığına iyi geldiğini ve günde 2 ila 3 adet tüketilmesini öneriyor. Ayrıca zeytin çekirdeği, kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir ve mide sağlığını destekleyebilir.

Zeytin çekirdeği, sağlık, kozmetik, çevre dostu ambalaj, enerji kaynakları ve gıda sektörlerinde kullanılıyor. Araştırmalar, zeytin çekirdeğinin mide ekşimesi gibi sorunları hafiflettiğini, mide sağlığını olumlu etkilediğini ve vücudun direncini artırarak çeşitli hastalıklara karşı koruyucu olabileceğini göstermekte.

img-4954.jpeg

Zeytin çekirdeğinin düzenli ve dengeli bir şekilde tüketilmesi önerilmekte. E vitamini içeriği sayesinde beyin sağlığını koruyabilir, bilişsel gerilemeyi önleyebilir ve Alzheimer hastalığı riskini azaltabilir. Ayrıca prostat gibi erkeklerde sık görülen sorunların tedavisine de katkıda bulunabilir.

Zeytin çekirdeğinin sağlık açısından önemli faydaları bulunmakta. Bu sebeple uzmanlar, zeytin çekirdeğinin düzenli olarak tüketilmesini ve sağlıklı bir yaşam için önemli bir besin kaynağı olarak değerlendirilmesini önermektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN