Çevreyi kirleten tesislere 22 milyon liralık ceza

Çevreyi kirleten tesislere 22 milyon liralık ceza

Tekirdağ'da yılın ilk beş ayında çevreyi kirlettiği tespit edilen 87 tesis için para cezası uygulandı. Tam 22 milyon 666 bin liralık ceza için 625 kez denetim yapıldı. İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ekiplerin şikayet esaslı tesislere gittiği ileri sürüldü.

Tekirdağ'da, yılın ilk 5 ayında, çevreyi kirleten 87 tesise 22 milyon 666 bin lira idari para cezası verildi.

İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ekiplerin denetimlere devam ettiği belirtildi.

tesisisid.jpg

ÇEVRE KİRLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Ekipler, 5 ayda çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla ani, şikayete esas ya da planlı olarak 625 denetim gerçekleştirdi.

Denetimlerde Çevre Kanunu'na aykırı faaliyette bulunan tesise gerekli cezaların uygulandığı ifade edilen açıklamada, "87 tesise 22 milyon 666 bin lira idari para cezası uygulanmış olup ayrıca 17 tesis için de faaliyet durdurma kararı verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN