Çeyizinden küçük tencereyle başladı, şimdi fabrikasında 2 bin kişiye yapıyor! Arkadaşları ikramlarını beğenince fikir oldu

Çeyizinden küçük tencereyle başladı, şimdi fabrikasında 2 bin kişiye yapıyor! Arkadaşları ikramlarını beğenince fikir oldu

Çeyizinden kalan küçük bir tencere ile işe koyuldu koskocaman bir fabrikanın sahibi oldu. Yaptığı yemekleri iş yerindeki arkadaşlarına ikram etti yemek sektörüne giriş yaptı hızlı serüven başladı. Şimdilerde kurduğu fabrikada 2000 kişiye yemek yapıyor.

Arkadaşlarından aldığı sipariş üzerine yemek yapmaya başlayan Nuriye Akar, ardından belediyenin Hanımeli pazarında yemek yapıp satmaya başladı. Çeyizinden kalan küçük bir tencere ve tüp ile küçük bir dükkanda yemek üretimi yapmaya başlayan Akar, şimdi açtığı yemek fabrikasında 25 kişi istihdam sağlayıp günde 2000 kişiye yemek çıkarıyor.

HASTANEDEN YEMEK SEKTÖRÜNE

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde radyoloji memuru olarak çalıştığı sıralarda Hatay'ın meşhur yemeklerini arkadaşlarına ikram eden Nuriye Akar, bir süre sonra ücret karşılığında sipariş almaya başladı. Aldığı siparişler üzerine evde yemek yapmaya başlayan Nuriye Akar, memuriyetten emekli olması ile birlikte Aksaray Belediyesi'nde açılan kurslara katıldı. Hanımeli Pazarı ile tanıştıktan sonra hayatının dönüm noktasını yaşayan Nuriye Akar, Haftada bir gün semt pazarında tezgah açmaya başladı.

nuriye-akar.jpg

2008 yılından 2022 yılına kadar ürün satışı gerçekleştiren Akar, daha sonra tavsiye üzerine küçük bir dükkanda piknik tüpü ile çeyizinden sakladığı tencereyle öğrencilere yemek satmaya başladı. Daha sonra dükkanını büyütüp organize sanayi bölgesinde açtığı Yemek Fabrikası ile endüstriyel Yemek ve tabildot yemek satışına başlayan Akar fabrikada 25 kişiye istihdam sağlayıp günde 2000 kişiye yemek çıkarıyor.

DOĞAL ÜRÜNLERLE DOĞAL YEMEKLER

Herkesin bildiği menülerle yapılan endüstriyel yemek servisinden tamamen farklı bir hizmet sağlayan Akar doğal ürünlerle ev yemekleri yapıp okullarda, fabrikalarda ve kamu kurumlarında satış yapıyor.

nuriye-akar-yemek.jpg

Nuriye Akar, “ Yemekleri tamamen el emeği, mutfak lezzeti tadında ürettim. Hanımeli pazarı ve ardından dükkan ve 1,5 yıl dükkan işletmeciliğinden sonra bu fabrikaya yolcuğum böyle başladı. Şu anda fabrikada 25 kişi istihdam ediyorum. Şu anda geldiğim konum bin 800 - 2 bine yakın müşteriye yemek veriyorum. İlk işçi aldığımda maaşları nasıl öderim diye tedirgin oldum ama lezzetime güvendiğim için kısa sürede iyi bir yere geldim. Fabrika yemeği çıkarıyorum ama yemeğin içine işçilik katarak ev yemeği lezzetinde yapıyorum. Dışarıdan hazır ürün almadan tamamen kendimiz burada üretiyoruz. Salçasından baharatına kadar, pastamız ve tatlılarımız tamamen kendi doğal üretimimiz” sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN