Çeyizlerin baş tacı mobilya devi iflas bayrağını çekti

Çeyizlerin baş tacı mobilya devi iflas bayrağını çekti

İnegöl’de faaliyet gösteren My Home Koltuk Mobilya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, ekonomik zorluklar nedeniyle konkordato ilan etmişti. Ancak, Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 15 Mayıs tarihli kararıyla şirketin iflasına hükmedildi. Bu kararın ardından, İnegöl İcra Dairesi tarafından alacaklılara yönelik bir davet ilanı yayınlandı.

Şirket, mali sıkıntılar nedeniyle zarar etmiş ve konkordato ilan ederek borçlarını yeniden yapılandırmayı denemişti. Ancak, mahkemenin iflas kararı sonrasında, alacaklıların haklarını korumak amacıyla tasfiye süreci başlatıldı. Alacaklıların, mal ve hakların tespiti için tutulan defterle paylaşımın basit bir şekilde yapılması talep edildi ve alacaklıların bildirimde bulunmaları istendi.

İnegöl İcra Dairesi’nin yayınladığı basit tasfiyede alacaklılara davet ilanında şu ifadeler yer aldı:

“MY HOME KOLTUK MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ (6270902665 Vergi Numaralı)’nin 15/05/2024 Tarih ve 14:13 Saati itibariyle iflasına, iflasın aynı gün ve saatte açılmasına karar verilmiştir.

Bu sebeple alacaklıların bu ilan tarihinden itibaren otuz gün içinde alacaklarını ve iddialarını bildirmeleri, bu müddet içinde alacaklılardan birinin giderleri peşin vermek sureti ile tasfiyenin adi şekilde yapılmasını isteyebileceği, İİK 218. Maddesi gereğince ilan olunur.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN