Cezaevinde yatanlara EYT müjdesi! Bu detayı kimse bilmiyordu

Cezaevinde yatanlara EYT müjdesi! Bu detayı kimse bilmiyordu

Cezaevi mahkumlarına EYT müjdesi verildi. Kimsenin bilmediği o detayı uzman isim paylaştı. Bu formül ile cezaevi mahkumları da emeklilik hakkından yararlanabilecek. Tek yapmanız gereken...

EYT müjdesi bekleyen cezaevi mahkumlarına müjde verildi. Sosyal güvenlik uzmanı ve aynı zamanda gazeteci olan Ekrem Sarısu, bilinmeyen o EYT detayını paylaştı.

Sosyal güvenlik uzmanı ve gazeteci Ekrem Sarısu, okurlarından gelen soruları yanıtlamaya devam ediyor. Bu kez, bir okurunun "8 ay cezaevinde yattım, bunu borçlanarak EYT'den yararlanabilir miyim?" sorusunu ele alan Sarısu, soruya detaylı bir yanıt verdi.

Ekrem Sarısu'nun verdiği yanıta göre, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) kapsamında değerlendirilen bir bireyin cezaevinde geçen süreleri borçlanarak emeklilik hakkından yararlanabilmesi mümkün. Ancak bu durumun bazı şartları ve hesaplamaları içerdiğini belirtti.

MAHKUMLAR İÇİN EMEKLİLİK ŞARTI

tretre.jpgAskerlik durumu, sigorta başlangıç tarihi, askerlik süresi gibi faktörlerin hesaplamada önemli olduğunu dile getiren Sarısu, örnek bir senaryo üzerinden açıklamalarını sürdürdü. Örneğin, okurunun sigorta başlangıç tarihinden önce 18 ay askerlik yaptığını varsayarsak, bu 18 ay askerlik süresini borçlanması durumunda, sigorta başlangıç tarihi 18 ay geri gidecek. Bu sayede emekli olmak için gerekli olan 25 yıl sigortalılık süresi, 5675 gün prim ödeme ve 54 yaş şartlarına tabi olunabileceği ifade edildi.

Sarısu, EYT kapsamında olan bireylerin emekli olurken yaş şartının aranmayacağını ancak sigortalılık süresi ve prim ödeme şartlarının geçerli olduğunu belirtti. Ayrıca, 5675 gün prim ödeme şartını yerine getirmenin, primlerin Ek Madde 5 kapsamında ödenen primlerle tamamlanabileceğini de vurguladı.

BU YÖNTEMLE EMEKLİLİKTEN YARARLANABİLECEK

fsd.jpg

Haberde, cezaevinde geçen gözaltı ve tutukluk sürelerinin mahkemenin beratla sonuçlanması halinde borçlanılabileceği bilgisi yer aldı. Bu bağlamda, okurunun 8 ay cezaevinde geçirdiği süreyi borçlanarak emeklilik hakkından yararlanabileceği ifade edildi.

Ekrem Sarısu'nun verdiği bu detaylı yanıtla, cezaevinde geçen süreleri borçlanarak EYT'den nasıl yararlanabileceğine dair bilgi verilmiş oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN