Cezaevindeki Kenan Tekdağ'dan iddialara sert cevap: Namusuma yönelik komplo

Cezaevindeki Kenan Tekdağ'dan iddialara sert cevap: Namusuma yönelik komplo

Can Holding soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Kenan Tekdağ, hakkında ortaya atılan "cinsel taciz" ve "fuhuşa aracılık" iddialarına cezaevinden gönderdiği mektupla yanıt verdi. Gizli tanık ifadelerini kesin bir dille reddeden Tekdağ, yaşananları "namusuna yönelik bir komplo" olarak nitelendirdi.

Medya dünyasını sarsan soruşturmada tutuklu yargılanan Habertürk Medya eski yöneticisi Mehmet Kenan Tekdağ, dava dosyasına giren ve kendisini bir kadın spikeri üst düzey bürokratlarla tanıştırarak menfaat sağlamakla suçlayan ifadelere karşı sessizliğini bozdu.

Tekdağ, avukatları aracılığıyla paylaştığı mektubunda, iddiaları "şerefsiz ve alçakça iftiralar" olarak tanımlayarak sert tepki gösterdi.

"SADECE 15 DAKİKA GÖRÜŞTÜM, YANIMDA RIDVAN BIYIK VARDI"

Mektubunda, iddiaların odağındaki kadın spikerle (kamuoyunda Ela Rümeysa Cebeci olduğu iddia ediliyor) olan irtibatına açıklık getiren Tekdağ, aralarında özel bir görüşme veya mesajlaşma trafiği olmadığını savundu.

Tekdağ savunmasında şu detayları paylaştı:

"Söz konusu spikerle yalnızca işe alım sürecinde görüştüm. Bu görüşme Show Haber Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Bıyık'ın yanında gerçekleşti ve sadece 15 dakika sürdü. Bunun dışında ne bina içinde ne de dışarıda herhangi bir görüşmemiz, mesajlaşmamız veya telefon konuşmamız olmamıştır."

"AÇIKLAMA YAPMAKTAN UTANÇ DUYUYORUM"

Hakkındaki suçlamalar karşısında manevi olarak ağır bir süreç geçirdiğini belirten Tekdağ, "Bu ahlaksız iftiraya karşı bir açıklama yapma durumunda kalmış olmak dahi utanç vericidir. Vicdansızlara karşı Allah'ın adaletine ve adil insanların şahitliğine sığınıyorum" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU? GİZLİ TANIK İDDİASI

Kenan Tekdağ'ın tutuklu bulunduğu soruşturma dosyasına giren gizli tanık ifadeleri gündeme bomba gibi düşmüştü. İfadelerde, Tekdağ'ın kanal bünyesindeki kadın spikerleri, üst düzey yargı mensupları ve bürokratlarla tanıştırarak cinsel ilişkiye aracılık ettiği ve bu yolla menfaat sağladığı öne sürülmüştü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN