CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: AK Parti’de altılı masa sendromu var

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: AK Parti’de altılı masa sendromu var

TBMM’de 2023 yılı bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza ile ilgili eleştiri yönelten CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Sizin arzunuz. Ortada milli irade hırsızlığına teşebbüs var. Ama ortada bir altılı masa sendromu, altılı masa paranoyası bütün AK Parti’de var gibi görünüyor" dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda 2023 yılı bütçesinin tümü üzerine parti grupları ve yürütme adına konuşmalar yapıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın konuşmasının ardından şahsı adına söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezaya dair Oktay’ın yorumuna ilişkin “Mahkeme kararlarına uymak zorunluluğundan bahsetti Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı ama Sayın Cumhurbaşkanı da ‘Ben bu mahkeme kararını tanımıyorum’ diyebildi” diye konuştu.

Altay, TOGG arabası için emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini de hatırlatarak, "TOGG istemediniz, yok işte. Buradan ekmek çıkmaz. TOGG, Türkiye için güzel, olumlu bir şeydir, emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi.

AK PARTİ’DE ALTILI MASA SENDROMU VAR

Altay, Millet İttifakı’nda Cumhurbaşkanı adayı kavgasının olmadığını vurgulayarak, “Sizin arzunuz. Ortada milli irade hırsızlığına teşebbüs var. (İmamoğlu’na çıkan ceza). Ama ortada bir altılı masa sendromu, altılı masa paranoyası bütün AK Parti’de var gibi görünüyor” dedi.

Altay, “Ahmaklık tartışması gidiyor, asıl ahmaklık rüşvetçi birini büyükelçi atamaktır. Asıl ahmaklık zifiri karanlıkta 5 yaşındaki çocukları sabahın köründe yola düşürmektir, neymiş elektrik tasarrufu. Asıl ahmaklık Türkiye’yi döviz krizine sokup, kur korumalı mevduat adı altında 200 milyar lirayı fakirden alıp zengine vermektir” dedi.

2023 yılı bütçesi Genel Kurul'da AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin oyları ile kabul edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN