Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay 'İmamoğlu kararı' hakkında konuştu: Yargı kararı hakkında beyanda bulunmamız mümkün değil

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay 'İmamoğlu kararı' hakkında konuştu: Yargı kararı hakkında beyanda bulunmamız mümkün değil

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Oktay, "Bizim bir yargı kararı hakkında beyanda bulunmamız mümkün değildir" dedi.

TBMM'de 2023 bütçesinin son gününde kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili verilen mahkeme kararını değerlendirdi. Oktay, "Anayasamızın 138. Maddesinde; Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılmasıyla ilgili soru sorulamayacağı, görüşme yapılamayacağı veya herhangi bir beyanda bulunulamayacağı; yasama ve yürütme organları ile idarenin, mahkeme kararlarına uymak zorunda olduğu, bu organlar ve idarenin, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremeyeceği ve bunların yerine getirilmesini geciktiremeyeceği açıkça hüküm altına alınmıştır" diye konuştu.

YARGI KARARI HAKKINDA BEYANDA BULUNMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL

İmamoğlu hakkında verilen kararla ilgili henüz Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da yorum gelmemişti. Kararla ilgili görüşlerini paylaşan Oktay, verilen kararın henüz kesinleşmediğini hatırlattı. Oktay, "Mahkeme kararlarının arkasında “siyasi akıl” aramak, “siyasal akılsızlığın” ta kendisidir. Muhalefetin kendi içindeki Cumhurbaşkanı adaylığı kavgasına, bu mahkeme kararının alet edilmesi trajikomik bir görüntüdür. Bizim bir yargı kararı hakkında beyanda bulunmamız mümkün değildir. Yargısal süreçler devam etmektedir. Yani karar henüz kesinleşmemiştir. Bu kararın daha istinaf ve Yargıtay aşamaları bulunmaktadır. Kararı verecek olan ne yürütme, ne TBMM ne de karalama siyasetiyle muhalefettir. Verilen kararda herhangi bir eksik veya yanlış varsa, bunun düzeltileceği yer yine yargı kademeleridir" şeklinde konuştu.

Oktay EYT'yle de ilgili "EYT ile ilgili çalışmamızı bu ay tamamlayıp, kamuoyuna açıklayacağız" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN