Avrupalı Sosyalist Partisi'nden İmamoğlu kararına kınama: Dayanışma içindeyiz

Avrupalı Sosyalist Partisi'nden İmamoğlu kararına kınama: Dayanışma içindeyiz

Avrupa Sosyalistler Partisi (PES), İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararına tepki gösterdi. PES yaptığı açıklamada demokrasiye yönelik bu saldırıları ve demokratik yollarla seçilmiş muhalif siyasetçileri görevden alma girişimlerini asla kabul etmiyoruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun kamu görevlilerine 'ahmak' dediği gerekçesiyle hakkında 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak kararına dış dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. Avrupa Sosyalistler Partisi (PES), yayımladıkları açıklamayla İmamoğlu'na verilen hapis cezasını kınadı.

PES açıklamasında "Avrupalı ilericiler, siyasi muhaliflerini haksız yere suçlayarak ve hapse atarak iktidarı elinde tutmak için her türlü yola başvuran Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sürekli saldırılarına maruz kalan PES üyesi CHP ve HDP ile tam bir dayanışma içindedir. PES ailesi, demokrasiye yönelik bu saldırıları ve demokratik yollarla seçilmiş muhalif siyasetçileri görevden alma girişimlerini asla kabul etmeyecektir" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN