Gelecek Partisi'nden Erdoğan'a İmamoğlu kararı tepkisi: Sukut ikrardandır

Gelecek Partisi'nden Erdoğan'a İmamoğlu kararı tepkisi: Sukut ikrardandır

Gelecek Partisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İBB Başkanı İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararı hakkındaki suskunluğunu eleştirdi. Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan yaptığı açıklamada, "Sukut ikrardan olsa bile Sayın Erdoğan’ın; iktidarının verdiği, yargının da uyguladığı bu kararın ya çıkıp açıkça arkasında durması ya da yanlış olduğunu söylemesi gerekirdi! Kararlarının arkasında durma cesareti bile olmayanlara, milletimiz sandıkta cevabını verecek!" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ekim 2019 tarihinde, "Dünyada, Avrupa'da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında olan şeylere baktığımızda tam da işte 31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır" demişti. İmamoğlu'na YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davanın Kasım ayındaki üçüncü duruşmada karar çıkmamış ve dava 14 Aralık 2022 Çarşamba gününe ertelenmişti. İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görülen karar duruşmasında İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyaset yasağı verildi.

Türkiye gündemine oturan kararla ilgili birçok kesimden tepkiler yükselirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davaya ilişkin sessizliği dikkat çekti. Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sessizliğini eleştirdi.

ozcan.jpg

SUKUT İKRARDANDIR

Özcan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Türkiye’nin en büyük şehrinin Belediye Başkanı, Sayın Erdoğan’ın halefi, 24 yıl önce kendisi gibi bir yargı darbesiyle görevden uzaklaştırma ve siyasetten yasaklanmayla karşı karşıya! Ancak Sayın Erdoğan’ın karardan bu yana söylediği tek bir söz yok! Sukut ikrardan olsa bile Sayın Erdoğan’ın; iktidarının verdiği, yargının da uyguladığı bu kararın ya çıkıp açıkça arkasında durması ya da yanlış olduğunu söylemesi gerekirdi! Kararlarının arkasında durma cesareti bile olmayanlara, milletimiz sandıkta cevabını verecek!

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN