HDP'den İmamoğlu ve Akşener kucaklaşmasına ilk yorum

HDP'den İmamoğlu ve Akşener kucaklaşmasına ilk yorum

HDP Milletvekili Tayip Temel, siyasi yasak ve hapis cezası sonrası İYİ Parti lideri Akşener ile İBB Başkanı İmamoğlu'nun samimi fotoğraflarının kendilerini rahatsız etmediğini söyledi. Temel, "Siyasi görüş ve düşüncelerle ilgilenmiyoruz. İmamoğlu hakkındaki karar daha önce bizim partimiz üzerinde uygulandı, şimdi başka kesimlere doğru genişletiliyor. Bu nedenle sahiplenme herkesin alması gereken bir tutumdur." açıklamasını yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada verilen siyasi yasak ve 2 yıl hapis cezası sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener destek ziyaretinde bulunmuştu. İmamoğlu ve Akşener'in ziyaret sırasında kucaklaştığı fotoğraflar ise oldukça konuşuldu.

T24’ten Eray Görgülü’nün aktardığına göre, HDP Basın, Yayın ve Propaganda Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, “Meral Akşener ve Ekrem İmamoğlu’nun samimi fotoğraf vermesi partimizi rahatsız etmez. Çünkü Ekrem İmamoğlu'na yapılan büyük bir haksızlık var. Kim ki İmamoğlu’nun yanında durursa, onunla dayanışırsa doğru yapar” diye konuştu.

'ÖNCE BİZİM PARTİMİZLE BAŞLADI ŞİMDİ GENİŞLETİLİYOR'

Temel, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Biz bu konuyla ilgili Meral Akşener’in siyasi görüşü ve düşüncesiyle ilgilenmiyoruz. İmamoğlu hakkındaki karar daha önce bizim partimiz üzerinde uygulandı, şimdi başka kesimlere doğru genişletiliyor. Bu nedenle Akşener’in İstanbul’daki mitinge katılması bizi rahatsız etmez, sahiplenme herkesin alması gereken bir tutumdur. Fakat Akşener’in bundan ne murad ettiği konusu tartışmalı. Burada neyin hedeflendiği, bu sahiplenme görüntüsüyle ne mesaj verildiği kamuoyunun takdirine bırakılmalıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN