Kılıçdaroğlu 'İmamoğlu'nu devre dışı bırakmak istiyorlar' diyerek konuştu: Yargıyı sopa olarak kullananlarla mücadele edeceğiz

Kılıçdaroğlu 'İmamoğlu'nu devre dışı bırakmak istiyorlar' diyerek konuştu: Yargıyı sopa olarak kullananlarla mücadele edeceğiz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na verilen siyasi yasak ve hapis cezasına ilişkin 'devre dışı bırakmak istiyorlar' dedi. Kılıçdaroğlu, "Biz yargıyı sopa olarak kullananlara mücadele edeceğiz. Bu ülke hak ettiği demokrasiye ulaşacak" açıklamasını yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Demokrasi Vakfı’nın düzenlediği Demokrasi Şurası'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu burada ülke gündemini sarsan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada verilen siyasi yasak ve 2 yıl hapis cezasına tepki göstererek, 'İBB Başkanı'nı devre dışı bırakmak istiyorlar' dedi.

Kılıçdaroğlu, "Önümüze çıkan her engelle mücadele edeceğiz. Yargıyı sopa olarak kullanacaklar mücadele edeceğiz. Bu ülke hakkettiği demokrasiye kavuşacak" açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından önce çıkanlar şu şekilde:

Hakkı, hukuku ve adaleti her ortamda savunalım. Sayın Gelecek Partisi Genel Başkanı konuşmasını Mevlana’nın sözleriyle tamamladı, ben de Mevlana’nın sözleriyle başlayayım. ‘Adalet bir kutup yıldızı gibidir’ der Mevlana. O yerinde sabit durur ve bütün kainat onun etrafında döner. Adalet bu kadar değerlidir.

'BEDELLER ÖDENDİ VE ÖDENMEYE DEVAM EDİYOR'

Kutup yıldızı ve bütün kainatın onun etrafında döndüğü bir adalet anlayışı. Ve bizler adaletin gerçekleşmesi için mücadele ediyoruz. Otoriter rejimler adaletin ne kadar değerli olduğunu hatırlatır. Adalet arayışımızı güçlendirir. Bugün adaleti ve demokrasiyi arıyoruz. Bedeller ödendi mi, ödendi değerli arkadaşlar. Ve ödenmeye devam ediyor. Adaleti hep beraber sağlayacağız. Gerçekleri tüm halka anlatacağız.

İMAMOĞLU DAVASI

Milletvekilimiz Enis Berberoğlu uzun süre hapislerde kaldı. Eren Erdem, Mustafa Balbay, Mehmet Haberal, Canan Kaftancıoğlu...

İBB Başkanımız haksız şekilde yargılanıyor. Siyaseten nasıl devre dışı bırakırız arayışı içindeler.

Bir şehit cenazesinde bütün devlet protokolünün önünde uzun süre linç girişimi ile karşı karşıya kaldım. Hiçbir zaman adaleti aramaktan bir milim bile geri adım atmadım.

'ADALET EKONOMİK BİR MESELE'

Milletimiz adalete erişemiyor, Türkiye'de adalete erişim bir açlık, tokluk meselesi haline, insan hakları meselesi, ekonomik mesele haline gelmiştir. Halkın seçtiği belediye başkanlarını görevden alma, kayyum atama var. Aç çocuklar, evsiz barksız insanlar, dolmayan beslenme çantaları var. Öyle bir noktaya geldik ki sorun artık bir parti sorunu olmaktan çıkmıştır, bir Türkiye sorunudur.

'MÜCADELEMİZ HAK MÜCADELESİ'

Önümüze sürekli engeller çıkaracaklar, mücadele edeceğiz. Yasadışı yollara başvuracaklar, mücadele edeceğiz, yargıyı sopa olarak kullanacaklar mücadele edeceğiz. TBMM'yi vesayet altına alacaklar mücadele edeceğiz. Bu mücadele bir hak mücadelesidir. Bu ülke hak ettiği demokrasiye kavuşacak.

'BİZ DEMOKRATLAR HİÇ AZALMADIK'

Demokrasi hep hor görüldü. Bugün kirli sermayelerin altında eziliyor demokrasi. Ama biz hiç demokratlar hiç bitmedik hiç azalmadık. Şimdi helalleşmek zamanı. Bu kavgayı biz bitireceğiz. Gecenin en karanlık anı şafak sökmeden önceki anıdır. Bu bir maraton ve Altılı Masa olarak son metreleri koşuyoruz.

Saraylılar karşısında umudumuzu kaybetmeyeceğiz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN