DEVA Partili Gülay Göktürk: CHP, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını bir kez daha tekrarladı

Bi' Karar Ver programında Yıldıray Oğur ve Elif Çakır'ın konuğu Gülay Göktürk oldu. Gülay Göktürk ise Ekrem İmamoğlu'na getirilen 'siyasi yasak' kararı sonrası, "Bence Cumhuriyet Halk Partisi bu olaydan sonra bir kez daha tekrarladı ki 'Benim masaya getireceğim aday Kılıçdaroğlu'dur" ifadesine yer verdi.

MERVE ŞİŞMAN

Ekrem İmamoğlu'na karşı hazırlanan iddianamede, suç tarihi olan 4 Kasım 2019 günü itibarıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Üsküdar Fethi Paşa Korusu'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamalar sırasında "31 Mart'ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa'da onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır..." şeklindeki konuşmasıyla YSK üyelerine hakaret ettiği öne sürüldü. İstanbul Kartal'daki Adliye'sinde gerçekleştirilen davadaki karar ise 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası yönünde oldu. Türkiye'nin gündemine düşen bu karar ise tepkilere neden oldu.

"CHP, KILIÇDAROĞLU'NUN ADAY OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA TEKRARLADI"

İmamoğlu'na getirilen 'Siyasi Yasak' kararının ardından bu olayı değerlendiren Gülay Göktürk, Bi' Karar Ver programında şu cümleleri söyledi: Bence Cumhuriyet Halk Partisi bu olaydan sonra bir kez daha tekrarladı ki 'Benim masaya getireceğim aday Kılıçdaroğlu'dur'. CHP bunu bir kez daha açıkça ortaya koydu. Bu işin artık masada konuşulacağını düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi epey bir zamandır adayının Kılıçdaroğlu olduğunu söylüyor. Bundan sonra bu tartışma büyüyecek. Bu olay Kılıçdaroğlu'nun önünü açmış mıdır? olarak düşünüyorum ama tam tersi olduğunu düşünüyorum. 'CHP teşkilatını aşan bir şeydir' olarak düşünülüyor. Halkımız mağdurları sever.

"BOYNUMUN BORCU OLARAK HİSSETTİM"

Gülay Göktürk neden DEVA Partisi'ne katıldığını anlattı. Göktürk, "Boynumun borcu olarak hissettim. AK Parti bu kadar büyük bir değişim geçirip böyle bir noktaya geldiği halde ben uzun yıllar boyunca destekleyen biri olarak bu kötülükler karşısında köşemde seyretmeyi sindiremezdim. Bu noktada parti seçecektim. Demokrasiye dönüş ifadesi olan partiyi seçtim. Ali Babacan'ı şu an iyi tanıyorum. 1978 yılında yazı yazmaya başladım. O zamandan gelen liderlerle tanışma fırsatı da buldum. 'Ben destekledim şimdi de mücadele edeceğim' dedim." ifadelerine yer verdi.

"HER ŞEYDEN ÖNEMLİ OLAN KAMUOYU DESTEĞİ"

Gülay Göktürk, Saraçhane mitingini yorumladı: Altılı masanın çalışma gruplarından bir tanesiyle genel merkezde denk geldim. Arkadaş gibiler, yol haritası çalışmalarında iyi gidiyorlar. Her şeyden önemli olan kamuoyu desteği bu destek onlara şevk veriyor. Saraçhane'deki mitingin açıkça bir etkisi. Saraçhane'deki liderlerin buluşması oradaki kitlenin verdiği tepkide güzeldi, herkes alkışladı. Sanki orada tek bir partinin 6 ayrı lideri konuşuyormuşçasına ayrım gözetmeksizin coşkuyla karşılandılar. Çoğunluğu CHP olan bir kitlenin bu şekilde bir görüntü olacağını iki sene önce tahmin edebilir miydiniz? Böylesine coşkuyla alkışlanacağını düşünebilir miydiniz? Bütün liderler neden orada olduklarını anlattılar.

"MUHALEFETİN KAZANACAK YÜZDE 50'Sİ VAR"

Gülay Göktürk, AK Parti seçmenine yönelik yapılması gerekenlere şu sözlerle değindi: Şimdiye kadar ki AK Partiyi desteklemiş olan kitlelerde endişe, korku yaratmamak lazım. Altılı masada her bir partinin bugüne kadar olduğu gibi birbiriyle rekabet etmeden devam edebilmesi gerekiyor. Altılı masa güçlenirse bizim oyumuzun hepsi artacak olarak düşünmeleri lazım. Muhalefetin kazanacak yüzde 50'si var şu anda. Parti çıkarlarından sapmamak lazım.

"'DAHA KÖTÜSÜ OLAMAZ' RUH HALİ İÇİNDE"

Gülay Göktürk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İmamoğlu karşısındaki tavrını değerlendirerek, "Kaybedecek bir şeyi olmayan psikolojisi içinde davranıyor. Daha kötüsü olamaz ruh hali içinde! İstanbul'un imkanlarını biliyor. İmamoğlu meselesinin altılı masadaki mevcut başkanlık tartışmasını kızıştıracağını, bir bölünme noktasına gidebileceğini umduğu için yapıyor. Birinci turda herkesin kendi adayını çıkarması için yapıyor olabilir. O çelişkiyi kullanmaya çalışıyor. Sokaklar karışabilir, kargaşa ve kaos olabilir" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN