CHP İstanbul'da 39 adayı da açıkladı: 100 bin kişilik sandık ordusu

CHP İstanbul'da 39 adayı da açıkladı: 100 bin kişilik sandık ordusu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimlerde 39 ilçede yarışacak belediye başkan adaylarını tanıttı. Parti Meclisi'nden çıkan kararlara tepki gösterenlere ise kürsüden yanıt veren İmamoğlu, duygusal tepkileri saygıyla karşıladığını belirterek aynı saygıyı karşı taraftan da beklediğini dile getirdi. Konuşmasında yerel seçimlerin önemini de vurgulayan İmamoğlu, "Birilerine rant üretmedik, halkın kaynağını israf etmedik. İstanbul en temelde gücün ve paranın akış yönünü değiştirmeyi başardı" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) ‘Büyük İstanbul Buluşması Aday Tanıtım Toplantısı, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Dün toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi'nin (PM) ardından İstanbul'un ilçelerinin de yer aldığı kimi bölgelerde adaylar belirlendi. Toplantı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasıyla başladı. İmamoğlu’nun konuşması sırasında Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından seçilen adaylara tepki gösterenler dikkat çekti.

İstanbul'da belirlenen adaylar şu şekilde:

  • Adalar Belediye Başkan Adayı Ali Ercan Akpolat
  • Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Tekin Aras
  • Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel
  • Avcılar Belediye Başkan Adayı Utku Caner Çaykara
  • Bağcılar belediye Başkan Adayı Cem Kılıç
  • Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Emine Gülizar Emecan
  • Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu
  • Başakşehir Belediye Başkan Adayı Mesut Öksüz
  • Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Hasan Mutlu
  • Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Rıza Akpolat
  • Beykoz Belediye Başkan Adayı Alaattin Köseler
  • Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık
  • Beyoğlu Belediye Başkan Adayı İnan Güney
  • Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Hasan Akgün
  • Çatalca Belediye Başkan Adayı Erhan Güzel
  • Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Orhan Çerkez
  • Esenler Belediye Başkan Adayı Hasan Dalkıran
  • Esenyurt Belediye Başkan Adayı Ali Gökmen
  • Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Mithat Bülent Özmen
  • Fatih Belediye Başkan Adayı Mahir Polat
  • Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı Hakan Bahçetepe
  • Güngören Belediye Başkan Adayı Temel Akkoç
  • Kadıköy Belediye Başkan Adayı Mesut Kösedağı
  • Kağıthane Belediye Başkan Adayı Tonguç Çoban
  • Kartal Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel
  • Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Kemal Çebi
  • Maltepe Belediye Başkan Adayı Esin Köymen
  • Pendik Belediye Başkan Adayı Tarık Balyalı
  • Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Alper Yeğin
  • Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mustafa Oktay Aksu
  • Silivri Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu
  • Sultangazi Belediye Başkan Adayı Ferhat Epözdemir
  • Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı Ayhan Koç
  • Şile Belediye Başkan Adayı Özgür Kabadayı
  • Şişli Belediye Başkan Adayı Emrah Şahan
  • Ümraniye Belediye Başkan Adayı Aykut Erdoğdu
  • Tuzla Belediye Başkan Adayı Eren Ali Bingöl
  • Üsküdar Belediye Başkan Adayı Sinem Dedetaş
  • Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Onur Soytürk

İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bugün İstanbullu hemşehrilerimizin karşısına tam kadro çıkıyoruz. Bu kadronun içinde gençliği de var, tecrübelisi de var, yeteneği de var, cesareti de var; bu kadroda halkın sesi de, nefesi de var. Bu kadroda kadının aklı, bilgisi, kadının sağduyusu var. Bu tablo her şeye rağmen çok önemli ve çok değerli bir tablodur.

Bugün burada, dün Parti Meclisi’nde toparlanan adaylıklarla beraber farklı düşüncede olan bire grup arkadaşımız tepkisini gösteriyor. Bu tepkisini gösterme anlayışı bizim partimizde vardır. Bulunan ortamda, onlara açılan yer de görüyorsunuz ki bizim demokrasi anlayışımızda gelip orada afişlerini asabilirler ve burada insanlarla fikirlerini paylaşabilirler. Burası Cumhuriyet Halk Partisi.

l.jpg

ADAY GÖSTERİLMEYENLERE KENDİ ADAYLIK SÜRECİNİ ANLATTI

Bakın ben size kısa bir öykü anlatayım; 2008 yılında CHP’de siyaset yapmaya karar verdim ve partime üye oldum. Yaşadığım ilçeyi, hayatı değiştirmek adına aday adayı olmaya karar verdim. Kendime göre ilçesinde tanınan ve ilçesindeki insanlarla iyi ilişkide bulunan ve hatta on binlerce insanla diyalog kurmuş, yaklaşık 20 senedir de orada olan bir insan olarak kendimce hazır olduğumu düşündüm. Sonra aday adayı oldum. Partim bunu uygun görmedi, başka bir aday getirdi. Ben aday yapılmadım. Aday yapılmadıktan sonra partimin uygun gördüğü adayın yanında durdum. Ne yazık ki seçimi kaybettik, partim daha sonra bana ilçe başkanı olmam tavsiyesinde bulundu. Ve ben önce ilçe başkanlığını yapar mıyım, yapabilir miyim, vakit ayırabilir miyim diye biraz düşündüm ama sonuçta partimin bu görev tayinini kabul ettim ve ilk olarak atanarak 2009’un eylül ayında göreve geldim. Tam 4 yıl ilçe başkanlığı yaptım. Ardından belediye başkan adayı olarak Beylikdüzü’ne belediye başkanı seçildim. Şimdi beş yıl ilçe belediye başkanlığı yaptım. Aileme söz vermiştim en fazla iki dönem yapacağım demiştim. Sonra Allah nasip etti bizi İstanbul belediye başkanı adayı yapan partimle süreci yönettik. Büyükşehir belediye başkanlığı koltuğunu hep birlikte kazandık, milletimize hediye ettik. Ben 3 seçimdir Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki bütün süreçleri iyi bilen birisiyim.

Bana dediler ki; ‘Parti Meclisi’nde görev tayinleri yapılıyor, aday tanıtımını birkaç gün sonra mı yapsak?’ ‘Hiç böyle bir şeye gerek yok’ dedim. İl başkanım da aynı fikirdeymiş ve il başkanım bugün yapılmasına karar verdi.

'HERKESLE BU SÜRECİ MÜNAZARA EDERİM'

Kızanlar olacak, üzülenler olacak, herkes bir şekilde, bir zaman dilimi içerisinde bu partide belediye başkanı olarak yer aldı. Aday oldu, kazandı kazanamadı hepsi bir süreç. Haksızlık, hukuksuzluk diye tartışmalar yapılabilir. Ben hepinizin huzurunda il başkanımıza teşekkür ediyorum. Herkese gereken saygıyı gösteren süreç yönetilmiştir. Adaylarımız, partimize hayırlı olsun. Herkesle bu süreci münazara ederim. Eğer buraya gelip demokratik bir şekilde tepkinizi gösteriyorsunuz o da bugün bu salonu tanzim eden il başkanının demokratlığındandır. Yarın da göstereceksiniz, öbür gün de göstereceksiniz ama 3 gün sonra yaralar sarılır, gönüller hoş edilir, insanlar birbirini arar, kırılan gönüller tamir edilir ve yola çıkılır.

İstanbul'da daha büyük meselemiz var. İstanbul seçimi A kişi B kişisi seçimi değil. Bu yola kendini adayan bir yol arkadaşınız olarak söylüyorum; sonsuz bir mücadele gücüyle sonsuz bir idealizm yolculuğunda kararlı bir şekilde gözünü kırpmadan her türlü mücadeleyi vereceğimden hiçbir Allah'ın kulunun kuşkusu olmasın. Onun için tam yol ileri dedim. Bu yoldan dönmek yok.

'AK PARTİLİ İLÇE BAŞKANLARI BİZİMLE YAN YANA GELEMEDİLER'

2019'dan bu yana İstanbul'da hayata geçirdiğimiz icraatçı ve halkçı belediyeciliği hep birlikte üst seviyeye taşıyacağız. Bakın göreceksiniz birlikten doğan kuvvetle İstanbul adına çok daha büyük işler başaracağız. Buradan bütün adaylarımızı kutluyorum. Her birine başarılar diliyorum.

5 yıldır hiçbir parti ayrımı yapmadan bütün ilçe belediyeleriyle birlikte çalışmak için her yolu denedik, deniyoruz. Her imkanı kullanıyoruz. Ama her seferinde bir kısım direnişlerle karşılaşıyoruz. Bu direncin kaynağının neresi olduğunu, kim olduğunu bütün ülke biliyor. Maalesef AK Partili pek çok ilçe başkanı bizimle yan yana gelemediler bile. İlçelerinde yaptığımız her işte bile görüşlerini önerileri aldığımız halde ilçelerine yaptığımız her çalışma gezisine davet ettiğimiz halde gelemediler.

'TALİMATI HALKTAN DEĞİL, BİR KİŞİDEN ALIYORLAR'

Talimatı halktan değil bir kişiden alıyorlar. Önümüze çıkardıkları engelleri anlatmıyorum bile. Asla şikayet etmedik, asla vazgeçmedik. Her seferinde bütün engelleri aştık. İnanın bu yolculuk güçlü bir yolculuk oldu, daha da güçlenecek. Çünkü biz kendimizi bu şehre ve milletimize 16 milyon insanına adadık. Öyle açıklamalar görüyorum ki... "Yerel yönetimle iktidar aynı olmazsa hizmet gelmez, bak Hatay'a geldi mi?" diyor. Yahu deprem bölgesinde acısı olan insanların önünde bunu söylüyor. Sonra "Biz CHP gibi oy verene hizmet götürenlerden değiliz" diyor. Şaka gibi. Milletin aklıyla alay etmektir bu. Çok ayıp, çok yazık. Ama millet aldanmayacak.

'HALKIN KAYNAĞINI İSRAF ETMEDİK'

İlk dönemde yaptığımız 65 kilometre metroyu, İstanbul'u 5 dönem hem de hükümet 20 yılında kendilerine aitken yönettiler. Bu kadar çok metroyu yapamadılar. Bu hızda bu kadar düzgün bir finansman modeliyle yapabildikleri tek bir dönemleri bile yok. İsteselerde yapamazlar. Onların israf düzenine hizmet eden yönetim anlayışıyla eşe dosta kamu kaynağı dağıtan iş ahlakıyla bu işler yapılamaz.

5 yılda bizden önce akıllarına gelmemiş, ihmal edilmiş onlara konuya el attık. Birilerine rant üretmedik, halkın kaynağını israf etmedik. Yeşil alanları, deniz kıyılarını, meydanları talan etmedik. Tam tersine buraları ihya ettik.

Bir kişinin değil, 16 milyonun kazandığı dönemi başlattık. "İstanbul başardı" diyoruz ya; İstanbul en temelde gücün ve paranın yönünü değiştirmeyi başardı. Gücün ve paranın akış yönünü değiştirmeyi başardı.

Bütün o yatırım ve hizmetleri onun için yapabiliyoruz. Bunun için bizimle bu kadar uğraşıyorlar, onun için sıkıntıları var. Onun için gözleri dönmüş biçimde bu seçim için her şeyi yapıyorlar, yapacaklar.

'BU ŞEHRİN HER MEYDANINI BİZ KORUYACAĞIZ'

O kadar yanlış işler yaptılar ki kendileri bile "İstanbul'a ihanet ettik" dediler. Biz size ihanet ettirmeyeceğiz. Biz İstanbul'un muhafızı olmaya devam edeceğiz. Bu şehrin her sokağını, her meydanını biz koruyacağız. Şimdi artık güç 16 milyonun elinde.

ss.jpg

Eskiden milletin parası, doğrudan millet için kullanılmazdı. Ne yazıkki o bir avuç insan bundan mutluydu. Arta kalan millet için kullanılıyordu. Şimdiyse 16 milyonun güçlü iradesi iş başına gelince paranın o dolambaçlı yoluna son verdik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde paranın yönü artık belli. Dümdüz, dos doğru bir çizgi halinde milletten geliyor, doğrudan millete gidiyor.

'BU ŞEHİR KÜRTLERİN, ALEVİLERİN, BOŞNAKLARIN, ERMENİLERİN, SÜRYANİLERİN ŞEHRİ'

Bu kardeşiniz size söz veriyor bu şehirde kimsenin inancına kimsenin siyasi düşüncesine kimsenin yaşam tarzına bakmadan ayrımcılık yapamdan adil ve özgür bir kent, bu şehir herkesin şehri. Bu şehir Kürtlerin şehri, bu şehir Alevilerin şehri, bu şehir Boşnakların şehri, bu şehir Ermenilerin şehri, bu şehir Süryanilerin şehri. Bu şehirde 16 milyon özgür Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı var. Bu şehirde vatan sever, bayrağını seven Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde cumhuriyetin izinde yürüyecek 16 milyon insan var. İstanbulluların istediği olacak. Onun için buradayız."

'100 BİN KİŞİLİK SANDIK ORDUSU'

İmamoğlu'nun ardından kürsüye çıkan, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul'da dört kadın belediye başkanının göreve geleceğini ve çok sayıda genç adayın da CHP çatısı altında belediye başkanı olarak görev yapacağını belirtti. Bu durumun, CHP'nin İstanbul'da cinsiyet eşitliği ve gençlik katılımı konularında ne kadar iddialı olduğunu gösterdiğini vurguladı.

İstanbul'un 39 ilçesinde güçlü bir mücadele verileceğini ifade eden Çelik, şehirdeki 31 bin sandığın, 100 bin kişilik bir ordu tarafından korunacağını söyledi. Bu, partinin sandık güvenliğine verdiği önemin bir göstergesi olarak dikkat çekiyor. Çelik, asil sandık görevlilerinin tamamlandığını belirterek, İstanbulluların gönül rahatlığıyla oylarını kullanabileceklerini, çünkü CHP'nin İstanbul'un "helal oylarını" koruyacağını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN