CHP Sözcüsü Öztrak TÜİK verilerini değerlendirdi: İşsiz sayısı 98 ülkenin nüfusundan fazla

CHP Sözcüsü Öztrak TÜİK verilerini değerlendirdi: İşsiz sayısı 98 ülkenin nüfusundan fazla

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bugün TÜİK'in açıkladığı işsizlik verilerini değerlendirirken, “Memleketimizde, işsiz vatandaşlarımızın sayısı 8 milyon 941 bin kişiye ulaştı. Bu, dünya üzerindeki 98 ülkenin nüfusundan fazla” yorumunda bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) şubat ayı ile ilgili olarak işgücü istatistiklerini açıkladı. Verilere göre; şubat ayında işsizlik yüzde 10, nüfusta işsizlik oranı ise yüzde 19.2 oldu. Şubat ayında dar tanımlı işsiz sayısı bir önceki aya göre 65 bin kişi artarak 3 milyon 514 bin kişi oldu. Geniş tanımlı işsizlik oranı da1,5 puanlık artış ile yüzde 23,4 oldu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, TÜİK'in bugün açıkladığı istatistikleri değerlendirdi. Öztrak, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Hükümetin başarısı, vatandaşlarına ne kadar iş bulabildiğiyle ölçülür. Gerçek işsiz sayısı, mevsim etkilerinden ayıklandığında, bir yılda 948 bin kişi arttı. Bunun 569 bini son bir ayda işsizler ordusuna katıldı.

İşsizlik oranında dünyadaki rakiplerimizin arasında Surinam, Tanzanya, Belize var. Memleketimizde, işsiz vatandaşlarımızın sayısı ise 8 milyon 941 bin kişiye ulaştı. Bu, dünya üzerindeki 98 ülkenin nüfusundan fazla.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN