CHP'den Bakan Gürlek'e 'tecrit' tepkisi: İmamoğlu'nun yanına beş gündür milletvekili sokulmuyor

CHP'den Bakan Gürlek'e 'tecrit' tepkisi: İmamoğlu'nun yanına beş gündür milletvekili sokulmuyor

CHP Grup Başkanvekili Günaydın, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, tutuklu bulunan İBB Başkanı İmamoğlu ile görüşmelerin engellendiğini öne sürdü. Günaydın, Adalet Bakanlığı'ndaki görev değişimlerinin ardından İmamoğlu'na yönelik bir "izolasyon" politikası uygulandığını açıkladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cezaevi koşulları ve ziyaretçi kısıtlamaları hakkında sert eleştirilerde bulundu. Günaydın, İmamoğlu'nun son beş gündür milletvekilleriyle görüştürülmediğini belirterek, bu durumu "halktan koparma çabası" olarak nitelendirdi.

GÜNAYDIN: HİÇBİR ARKADAŞIMIZI BETONLARIN İÇİNE TERK ETMEYECEĞİZ

Konuşmasında Adalet Bakanlığı'ndaki nöbet değişimine ve bunun yansımalarına dikkat çeken Günaydın, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden sorumlu bakan yardımcısının değişmesiyle uygulamaların sertleştiğini ima etti. Ramazan ayına atıfta bulunarak sözlerine başlayan Günaydın, "Geçen sene Ramazan ayında ne yaptığınızı biliyoruz. Bu sene de Ramazan ayı geldi, Adalet Bakanı değişti. Yerine gelen de bakan yardımcılarının görev alanlarını değiştirdi. İzinlere artık Mehmet Yılmaz bakıyor" dedi.

İmamoğlu'na yönelik tecrit uygulandığını savunan Günaydın, süreci şu sözlerle anlattı: "Cumartesi, pazar, pazartesi, salı, bugün çarşamba. Ekrem İmamoğlu'nun yanına tam beş gündür bir tek milletvekili sokulmadı. Siz tecrit ederek, izole ederek Ekrem Başkanı ve arkadaşlarını halktan kopartabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Hiçbir arkadaşımızı betonların içerisine terk etmeyeceğiz ve bunların hesabını birer birer sizden soracağız".

BAKAN GÜRLEK'TEN 'MEVZUAT DEĞİŞİKLİĞİ' SİNYALİ

CHP'nin "tecrit" iddialarının arka planında, yeni Adalet Bakanı Akın Gürlek'in göreve gelir gelmez gündeme taşıdığı "kısıtlama" sinyalleri yatıyor. Bakan Gürlek, geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, CHP'li belediye başkanlarına yapılan ziyaretlerden ve avukat görüşmelerinin süresinden duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti.

Mevcut uygulamada bir "mevzuat boşluğu" olduğunu savunan Gürlek, "Bir avukat sabah 8'de giriş yapıyor ve gece 24.00'te çıkış yapıyor. Tutuklu şahıs tüm notlarını ve talimatlarını avukatı aracılığıyla dışarı çıkarabiliyor. Bu konuda gerekli talimatları verdim, Meclis gündemine getireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

BAROLARDAN ORTAK TEPKİ: SAVUNMA HAKKI KISITLANAMAZ

Bakan Gürlek'in tutukluların avukatlarıyla görüşmesini kısıtlamaya yönelik hazırlığı, hukuk camiasında tepkiyle karşılandı. 80 baro tarafından yapılan ortak açıklamada, tutukluların hükümlü statüsünde değerlendirilerek görüşme haklarının sınırlandırılmasının savunma hakkını zayıflatacağı vurgulandı. Hukukçular, yapılması planlanan mevzuat değişikliğinin adil yargılanma hakkına aykırı olacağı görüşünü savunuyor.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN