CHP'den Erdoğan'ın emekli ikramiyesine tepki: Talancı sermayeye hoşgörü, emekliye lütuf

CHP'den Erdoğan'ın emekli ikramiyesine tepki: Talancı sermayeye hoşgörü, emekliye lütuf

Erdoğan'ın bugün emeklilere yönelik 3 bin TL'lik bayram ikramiyesi açıklamasına muhalefet cephesinden tepki yağıyor. CHP'li Gülizar Biçer Karaca, "Bu 3 bin TL, ülkenin yüksek enflasyonu, artan yokluk ve derinleşen yoksulluğunda genel ekonomik şartların adaletsiz baskısını yaşayan emeklilerimizin günlük yaşam mücadelelerinde anlık bir soluk almaya bile yetmeyecek" diyerek tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilere yönelik 3 bin TL'lik bayram ikramiyesi açıklamasına muhalefetten sert bir tepki geldi. CHP'li Gülizar Biçer Karaca, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu kararını ve genel ekonomi politikalarını eleştirdi.

Karaca, paylaşımında Erdoğan'ın yabancı şirketlere gösterdiği hoşgörünün aksine emeklilere karşı tutumunu eleştirdi. "Erdoğan talancı, yabancı şirketlere gösterdiği hoşgörüyü emekliden esirgiyor" ifadelerini kullanan Karaca, Erdoğan'ın, İliç'te çevre ve insan sağlığına zarar veren bir şirketin milyonlarca dolarlık borcunu silmesine dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı'nın tercihinin kendi halkı değil, talancı yabancı sermaye olduğunu vurguladı.

Karaca, 3 bin TL'lik ikramiyenin, ülkenin yüksek enflasyonu ve artan yoksulluk koşulları altında emeklilerin günlük yaşam mücadelelerinde yetersiz kalacağını belirtti. CHP'li vekil, daha adil ve kapsayıcı bir ekonomik politika gerektiğini savunarak, emeklilerin yılların emeğinin onurlandırılması ve refahının artırılması gerektiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN