CHP'den Süper Kupa tepkisi: Artık iktidarla aynı bildiriye imza atmayacağız

CHP'den Süper Kupa tepkisi: Artık iktidarla aynı bildiriye imza atmayacağız

Meclis'te terörle ilgili görüşülen bildiriye imza atmayan CHP, Suudi Arabistan'daki Süper Kupa kriz için de ayrı bir bildiri yayınladı. O duyuruda, "Final maçını Suudi Arabistan’a götürenlerle birlikte bir bildiri açıklamayı doğru bulmuyoruz. Atatürk’e ve milli değerlerimize yapılan saygısızlıklara sebep olan pazarlıkların tarafı olanlarla aynı bildirilere imza atmayacağız." ifadelerine yer verildi.

Irak'ın kuzeyinde 22-23 Aralık'taki PKK saldırısında 12 askerin şehit düşmesi sonrası TBMM'de AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi teröre karşı ortak bildiri hazırladı. Ancak CHP ve DEM Parti bildiriye imza atmadı. Milli Savunma Bakanı'nın konuyla ilgili bilgi vermesini talep erek ortak bildiriye imza atmayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ise, kendi "lanetleme" metnini yayınladı.

CHP, Suudi Arabistan’da oynanması planlanan ancak Suudi yönetiminin Atatürk ile ilgili yasakları nedeniyle iptal edilen Süper Kupa finali ile ilgili de benzer bir tavır gösterdi.

Cumhuriyetin 100. yılında oynanacak Süper Kupa finalinin Türkiye’de oynanması gerektğini vurgulayan CHP yönetimi "Final maçını Suudi Arabistan’a götürenlerle birlikte bir bildiri açıklamayı doğru bulmuyoruz" diyerek ayrı bir bildiri yayınladı. Bildirinin açıklama metninde şu ifadelere yer verildi:

Cumhuriyet Halk Partisi olarak böylesine önemli bir karşılaşmanın Atatürk’e husumet duyan bir ülkeye götürülmesini doğru bulmadık ve başından beri bu yanlışa itiraz ettik. Bugün de final maçını Suudi Arabistan’a götürenlerle birlikte bir bildiri açıklamayı doğru bulmuyoruz.

Atatürk’e ve milli değerlerimize yapılan saygısızlıklara sebep olan pazarlıkların tarafı olanlarla aynı bildirilere imza atmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi sorumluları aklayacak işlerin içinde olmayacak kendi özgün tavrını ve tepkisini göstermeye devam edecektir. Aşağıda paylaştığımız bildirimizi kamuoyunun dikkatine sunuyoruz."


İşte o bildiri:

11.jpg

12.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN