CHP'li belediyelerden İlbank payı kesintisi iddialarına sert tepki

CHP'li belediyelerden İlbank payı kesintisi iddialarına sert tepki

Yerel seçimlerde AK Parti'nin bazı belediyeleri kaybetmesinin ardından, hükümetin belediyelerin İlbank paylarını %30 oranında düşürme planına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan sert tepki gösterdi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti hükümetinin, yerel seçimlerdeki kayıpların ardından belediyelere yönelik tasarruf tedbirleri kapsamında İlbank paylarını %30 oranında düşürme hazırlığında olduğunu iddia etti.

9107156a.jpg
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan

İLBANK PAYLARINDA KESİNTİ

Başkan Özcan'ın açıklamasına göre, tasarruf tedbirleri adı altında planlanan bu kesinti, belediyelerin zaten sınırlı olan mali kaynaklarını daha da azaltacak. Halihazırda belediyelere gönderilen pay, vergi gelirlerinin %6'sını ve toplam gelirin %4,5'ini oluşturuyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI VE TBMM'YE ÇAĞRI

Özcan, eğer hükümetin tasarruf tedbirleri samimi ise, öncelikle Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) bütçe gelirlerinin %30 oranında düşürülmesi gerektiğini belirtti.

Tanju Özcan, 81 il belediyesinin İlbank gelirlerinin düşürülmesinin siyasi bir intikam çabası olduğunu vurgulayarak, "Türk halkı bunu affetmez!" ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN