CHP'li Bulut verileri paylaştı: RTÜK'ün 2023 yılı karnesi

CHP'li Bulut verileri paylaştı: RTÜK'ün 2023 yılı karnesi

Tartışmalı kararlarıyla gündemdeki RTÜK'ün 2023 yılındaki çalışmalarını değerlendiren CHP'li Bulut, karnesini açıkladı. Bulut, RTÜK kararlarında "Bir yıl boyunca değişmeyen en önemli özellikleri muhalif basına aba altında sopa göstermek" olduğuna dikkat çekti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK), aldığı kararlarla gündeme gelmeye devam ediyor. Tartışmalı kararları imza atan RTÜK'ün 2023 yılı karnesinde muhalif basına yönelik performansı dikkat çekti.

CHP'Lİ BULUT'TAN RTÜK'E KARNE

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, RTÜK’e 2023 yılı için hazırladığı karneyi açıkladı. İktidarın sopası durumundaki RTÜK’ün yine muhalif basın yayın organlarını hedef aldığını belirten Bulut, “RTÜK, 2023 yılında haber türünde genel yayın türünde yayın yapan kanallara 12 kez idari yaptırım cezası, 61 kez toplam 43 milyon 942 bin 287 TL idari para cezası uyguladı” dedi.

1kapak-003.jpg
Burhanettin Bulut

RTÜK’ün muhalif basın yayın organlarını hedef aldığını kaydeden Bulut, şunları söyledi:

“2023 RTÜK karnesine baktığımızda bir yıl boyunca değişmeyen en önemli özellikleri muhalif basına aba altında sopa göstermek ve verilen cezalara baktığımızda yine tümüyle muhalif basın. 2023 yılında RTÜK, 12 kez idari yaptırım cezası, 61 kez de para cezası vermiş. Toplam para cezası 43 milyon 942 bin TL. Bu verilen cezalar muhalif bildiğimiz kanallar.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZİ

2023 yılının son günlerinde RTÜK, FOX TV’ye ceza verdi. Sebebi Kızıl Goncalar diye bir dizi. Burada cemaat ve tarikatların isteklerini yerine getirdi. Kızıl Goncalar dizisi nedeniyle FOX TV'ye idari para ve iki kez program durdurma cezası verdi. Belli ki RTÜK muhalif kanalların izleyen bir kurum halinde. 2024’te yerel seçimler var yine RTÜK bu kanallara ceza vermeye devam edeceğini göstermiş oldu. Bir defa daha ifade edelim: Basın özgürlüğü demokrasinin vazgeçilmez mihenk taşıdır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN