CHP’li Çakırözer: Gazetecilerin cezaevinde olması...

CHP’li Çakırözer: Gazetecilerin cezaevinde olması...

CHP’li Utku Çakırözer, Gezi Parkı davası tutukluları Osman Kavala, Ali Hakan Altınay, Tayfun Kahraman ile TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ı ve gazeteciler Merdan Yanardağ ile Barış Pehlivan’ı Marmara Cezaevi’nde ziyaret etti. Çakırözer, bu isimlerin hâlâ içeride tutulmasına “Türkiye’nin ayıbı” diyerek tepki gösterdi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, İstanbul’un Silivri ilçesindeki Marmara Cezaevi’nde dün bir dizi ziyaret yaptı. Gezi Parkı davası tutukluları yaklaşık 6 yıldır cezaevinde tutulan Osman Kavala ve 500 gündür cezaevinde bulunan Ali Hakan Altınay, Tayfun Kahraman ve TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ile gazeteciler Merdan Yanardağ ve Barış Pehlivan’la görüşen Çakırözer, ziyareti sonrasında cezaevi önünde açıklamalarda bulundu.

Çakırözer, ziyaret ettiği isimlerin cezaevinde kalıyor olmasının; Türkiye’nin demokrasisinin, Türkiye’de hukuk devletinin, adaletsizliğin ölçüsünü göstermekte olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Haklarındaki karar kesinleşmemiş durumdayken ve iddianameleri bomboşken maalesef burada tutulmaktalar. Gazeteci Merdan Yanardağ da yine kapalı cezaevinde haksız, hukuksuz tutulmakta. Türkiye’nin büyük ayıbı. İşte iki gazeteci, işte bir milletvekili, seçilmiş milletvekili olmasına rağmen, seçimlerin üzerinden mayıstan bu yana 4 aya yakın bir süre geçmiş olmasına rağmen cezaevinde tutuluyor. Türkiye’nin en iyi şehir plancılarından, yine Türkiye’nin en iyi düşünürlerinden isimlerinden Tayfun Kahraman, Hakan Altınay cezaevinde. Türkiye’nin ayıbı, demokrasinin ayıbı ve adalet ve hukuk devleti noktasındaki eksiğimizi en iyi gösteren durum.” Çakırözer, gazeteci Barış Pehlivan’ın da mesajını paylaştı.

Pehlivan’ın mesajında, “Meclis’te çıkan bir yasadan ben faydalanamıyorum ama işte tecavüzcüler, tacizciler çıkıyor. Onlara tanınan bu hakkın bana tanınmıyor olması bu ülkenin bir ayıbıdır” ifadeleri yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN