CHP'li Gökçek kalem kalem saydı: ÇAYKUR borçtan kurtulamıyor

CHP'li Gökçek kalem kalem saydı: ÇAYKUR borçtan kurtulamıyor

CHP İstanbul milletvekili Ali Gökçek, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (ÇAYKUR) her yıl giderek artan finansman giderine ve kurumun bu nedenle uğradığı zarara dikkat çekti.

Gökçek yaptığı açıklamada, ÇAYKUR'un uğradığı zarara dikkat çekti. ÇAYKUR'un 2022 yılında 1 milyar TL'lik faaliyet geliri elde etmesine karşın yıl sonu net karının ancak 60 milyon TL'ye ulaşabildiğini belirterek "Kurum bütçesinden bir yılda 884 milyon TL sadece finansman gideri için harcanmış. Sayıştay'ın da yıllardır uyarmasına karşın, kurum 'Borçlanma Sarmalı'ndan kurtulamıyor" dedi.

Sayıştay'ın ÇAYKUR'un 2022 yılı hesaplarını incelediğini ve geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da kurumun içine girdiği Sayıştay raporunu gündeme getiren CHP İstanbul Milletvekili, KİT Komisyonu üyesi Ali Gökçek, “Geçtiğimiz yıl kurumun 100 birim anapara ve faiz borcu ödemesi için 106 birim borçlandığı belirtilmiş ve borçlanma sarmalına dikkat çekilmişti. Ancak, kurumun bu uyarıları dikkate almadığını ve aynı anlayışla devam ettiğini görüyoruz” dedi.

pppppp.jpg

Gökçek ÇAYKUR’un teklif toplama suretiyle farklı bankalardan 16 milyar 828 milyon 922 bin TL ticari banka kredisi kullandığını ve 17 milyar 229 milyon 22 bin TL kredi ana para geri ödemesi yaptığını aktardı.

Kurumun 2022 dönem sonu itibariyle çeşitli bankalara 4 milyar 851 milyon 500 bin TL kredi borcu bulunduğunu belirten Gökçek, ticari bankalardan kullanılan kredilerinden dolayı tahakkuk eden finansman gideri tutarının ise 844 milyon 524 TL'ye ulaştığını söyledi.

Gökçek "ÇAYKUR bu anlayışla yönetilmeye devam edilirse kredi kullanımı ve bu kullanımdan dolayı oluşan finansman gideri katlanarak artacaktır" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN