CHP'li Gürer: 'Asgari ücret ve emekli maaşları temmuz ayına kadar güncellenmeli'

CHP'li Gürer: 'Asgari ücret ve emekli maaşları temmuz ayına kadar güncellenmeli'

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, artan enflasyon ve hayat pahalılığına dikkat çekerek asgari ücret ile emekli maaşlarının temmuz ayına kadar güncellenmesini ve tüm çalışanlara seyyanen zam yapılmasını istedi. Temel gıda harcamalarındaki artışı örnek gösteren Gürer, iktidarın ücretlileri enflasyona karşı korumadığını savundu; vergi indirimi, borçların yapılandırılması ve üreticiye destek verilmesi çağrısında bulundu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, asgari ücret ve emekli maaşlarının temmuz ayına kadar güncellenmesi gerektiğini belirterek tüm çalışanlar için seyyanen artış çağrısında bulundu. Gürer, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında ekonomik tabloya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yüksek enflasyon ve artan hayat pahalılığına dikkat çeken Gürer, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının yarattığı belirsizliğin de ekonomik baskıyı artırdığını öne sürdü. Temel gıda harcamalarındaki yükselişi örnek gösteren Gürer, 2025 yılı mart ayında 5 bin 733 lira olan aylık harcamanın 2026’da aynı ürünler için 8 bin 720 liraya çıktığını ifade etti. Bu artışın savaş süreciyle birlikte daha da hızlandığını dile getirdi.

'TEMMUZ AYINDA YENİDEN ÜCRETLERDE ARTIŞA GİDİLMELİDİR'

İktidarın ücretlileri enflasyona karşı korumadığını savunan Gürer, çözüm önerilerini şöyle sıraladı:

“Asgari ücret ve emekli maaşları temmuz ayına kadar güncellenmeli ve tüm çalışan maaşlarında seyyanen artış sağlanmalıdır. Temmuz ayında yeniden ücretlerde artışa gidilmelidir. Emekli ilaç katkı payı kaldırılmalıdır. Kurban Bayramı ikramiyesi asgari ücret düzeyine çıkarılmalıdır. Akaryakıtta ÖTV ve KDV kaldırılmalıdır. Köprü ve yol geçiş ücretleri en az 1 yıl alınmamalıdır. Bankalara olan kredi borçları yapılandırılmalı ve faizler silinmeli, icralar bir yıl süre ile dondurulmalı, ek kredi sağlanmalıdır. İşten çıkarmalar durdurulmalı, şirketlere bu bağlamda ek destekler verilmelidir. Kayıt dışı ile mücadele artırılmalıdır. İthalat ve ihracat ile ilgili yapılan düzenlemelere ek ithal ürün fiyatları ile üreticiden çıkan ürün fiyatları için belirli bir kar marjı ile raf fiyatları kontrol altına alınmalıdır. Üretici ve besici girdi maliyetlerini düşürecek önlemler alınmalı, gübre ve yem yüzde 50 oranında sübvanse edilmelidir.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN