CHP'li İlgezdi, Çavuşoğlu'na sordu: AB'nin gençlere ayırdığı fonlar yandaşlara mı gidiyor?

CHP'li İlgezdi, Çavuşoğlu'na sordu: AB'nin gençlere ayırdığı fonlar yandaşlara mı gidiyor?

CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi, Türkiye Ulusal Ajansı’nın Avrupa Birliği fonlarının dağıtımında usulsüzlük yaptığı iddialarını TBMM gündemine taşıdı. İlgezdi, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na, "Fonlar yandaşlara mı gidiyor" diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde, Avrupa Birliği tarafından gençlik alanında sivil toplumun gelişimi için verilen fonların dağıtımında usulsüzlük iddialarını gündeme getirdi. "Ulusal Ajans yöneticileri tarafından, fonların amacı dışında kurumlara verildiği iddialarına ciddi bir yanıt halen verilmedi. Kaç gençlik derneğinin, aldığı fonlara rağmen tamamlaması gereken kriterleri yerine getirmediği, bunlardan ücretlerin geri alınıp alınmadığı belirsiz" diyen İlgezdi, Mevlüt Çavuşoğlu'na "Fonlar yandaşlara mı gidiyor" diye sordu. İlgezdi, Çavuşoğlu'na şu soruları yöneltti:

"Kaç Ulusal Ajans personeli, Aytaç Hoca isimli TOEFL kurumundan belge alarak İngilizce yeterliliğini geçmiştir? Bu sürecin şeffaflığı ile ilgili bir araştırma yapılmış mıdır? Ulusal Ajans'a borçlu olan derneklerin sözleşme fesihleri öncesi AB ilkeleri gereğince kaç kere izlemeye tabi tutulmuştur? Bu derneklerin güçlü ve zayıf yönleri raporlanmış mıdır? Projeyi gerçekleştirmelerini teşvik etmek için rehberlik edilmesine yönelik bir mekanizma geliştirmiş midir?

'BU RAPORLARI YAZAN AKADEMİSYENLER KİM?'

Ulusal Ajans izleme ve gerçekleşme raporlarında, borçlanan gençlik derneği sayısı verilmekte midir? 2006 senesinden itibaren bu raporları yazan akademisyenlerin tam isim ve firma listesi nedir? Ulusal Ajans personellerinden kaçının çocuğu ve yakın akrabası hibe alan dernek ve kuruluşlar aracılığı ile programlardan faydalanmıştır? Türk Ulusal Ajansı eğitmen havuzunda yer alan kaç eğitmen 3 eğitime de katılmıştır? 3 eğitimin tamamını almayan kaç eğitmen havuzda vardır?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN