CHP'li İlgezdi, kovid verilerini paylaşmayan Sağlık Bakanlığı'na tepki gösterdi

CHP'li İlgezdi, kovid verilerini paylaşmayan Sağlık Bakanlığı'na tepki gösterdi

CHP, Sağlık Bakanlığı'nın 1 aydır haftalık kovid-19 verileri açıklamamasına tepki gösterdi. CHP'nin sağlıktan sorumlu Genel Başkan yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan kovid ölümlerinde çelişkiler olduğunu aktardı. İlgezdi, çelişkileri ise CHP’li 21 büyükşehir ve il belediyesi ölüm verileriyle ortaya koyduklarını söyleyerek," Bakanlık gerçekliği şüpheli haftalık kovid rakamlarını açıklamayalı 1 ayı geçti. Anlaşılan Sağlık Bakanlığı'na göre kovid bitti" dedi.

CHP Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Gamze Akkuş İlgezdi yaptığı yazılı açıklama ile Sağlık Bakanlığının haftalık açıklayacağını beyan ettiği Kovid verilerini 1 aydır açıklamadığını hatırlatarak, “30 Mayıstan beri günlük vaka açıklamayan Sağlık Bakanlığı haftalık açıklayacağı verileri de hiçbir zaman zamanında açıklamadı. Ancak ilk defa bu süre 1 ayı geçti” diye konuştu.

'BAKANLIK KOVİD YOKMUŞ GİBİ DAVRANIYOR'

CHP’li Dr. Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığı’nın kovidi ciddiye almadığını kaydederek, “17 Temmuz haftasından beri aşı yaptıranların oranı sistematik biçimde geriliyor. 17-23 Temmuz haftası 1.133.767 kişi aşı olurken bu oran yüzde 98 azalarak 23-29 Ekim haftasında 26.580 oldu. Bakanlık kovid yokmuş gibi davranıyor ancak sahadan gelen bilgiler kovidin devam ettiğini gösteriyor” açıklamasını yaptı.

YAPAMIYORSANIZ BİZ YAPALIM

İlgezdi, Kovid ölümlerindeki çelişkileri CHP’li 21 büyükşehir ve il belediyesi ölüm verileriyle ortaya koyduklarını ifade ederek, “Pandeminin başından beri eksik, yanlış ve çelişkili veriler açıklayan Sağlık Bakanlığı’na buradan bir çağrı yapıyorum. Eğer verileri açıklamayı beceremiyorsanız biz bu işe talibiz. Sizin 81 il için açıkladığınız kovid ölümlerinin en az 2.1 kat fazla olduğunu 21 CHP’li belediyenin verileri ile ortaya koyduk. 2020 yılının tamamında ve bu yılın son 6 ayında 21 Belediyemizde bulaşıcı hastalık ölüm sayısı, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 81 il için ölüm sayısından fazla. Yani biz bu işi sizden iyi yaparız”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN