CHP'li İlgezi'den otoyol zammı tepkisi: Kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar

CHP'li İlgezi'den otoyol zammı tepkisi: Kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, 1 Ocak 2024 itibarıyla köprü ve otoyol ücretlerine yapılan zamma tepki gösterdi. "Yeni yıla zamlarla başladık" diyen CHP'li İlgezdi, "Vatandaşlarımız asgari ücrete gelen zammı daha alamadan zamlı fiyatları ödemeye başladı. İktidar kaşıkla verip, kepçeyle almaya devam ediyor" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, 1 Ocak 2024 itibarıyla yürürlüğe giren köprü ve otoyol ücretlerine yapılan büyük zamlara tepki gösterdi. Kamuya ait köprü ve otoyollara yüzde 76, yap-işlet-devret modeli ile işletilenlere ise yüzde 50 oranında zam yapıldı. Bu zamlarla birlikte, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçiş ücretleri 15 TL, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden 35 TL, Osmangazi Köprüsü'nden 290 TL, 1915 Çanakkale Köprüsü'nden ise 295 TL'ye yükseldi.

Dr. İlgezdi, yaptığı açıklamada, "2023 yılı ortasında asgari ücrete yüzde 34 zam yapıldıktan sonra işverenler ürün fiyatlarına yüzde 39,1 zam yaparak asgari ücret artışının bile üzerine çıkmıştı" diyerek, iktidarın vatandaşa az zam yaparken, aldıklarını çok fazla artırma politikası izlediğini eleştirdi. Ayrıca, "Emekliye, asgari ücretliye zam yapacakları aylarda sus pus olurken; konu kamu hizmetlerine, vergilere zam yapmak olduğunda ışık hızıyla hareket ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Dr. İlgezdi, taşımacılık sistemine ve halkın alım gücüne olan etkilerine de değindi. Yüksek köprü geçiş ücretlerinin taşımacılık sistemi üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, "Tarlada 5 lira olan ürün pazara geldiğinde 50 liraları buluyor. Emekli ve asgari ücretli vatandaşlarımız pazara, markete gidemiyor" dedi. Ayrıca, devletin yap-işlet-devret modeli ile işletilen köprülerde zarar ettiğini ve bu köprülerin kamulaştırılması gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN