CHP'li Tanrıkulu'ndan Silivri gözlemi: Avrupa'nın en büyük duruşma salonunu yapıyorlar, bu ancak darbe dönemlerinde olur

CHP'li Tanrıkulu'ndan Silivri gözlemi: Avrupa'nın en büyük duruşma salonunu yapıyorlar, bu ancak darbe dönemlerinde olur

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Marmara (Silivri) Cezaevi'nde tutuklu bulunan siyasetçi ve gazetecileri ziyaret etti. Cezaevi kampüsünde devasa bir inşaatın yükseldiğine dikkat çeken Tanrıkulu, "Avrupa'nın en büyük duruşma salonunu yapıyorlar. Böyle büyük salonlar ve toplu yargılamalar ancak darbe dönemlerinde olur" diyerek tepki gösterdi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Sezgin Tanrıkulu, Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde aralarında Ekrem İmamoğlu, Zeydan Karalar, Osman Kavala ve Merdan Yanardağ'ın da bulunduğu isimlere yaptığı ziyaretin ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tanrıkulu, hem cezaevi kampüsünde süren inşaat çalışmalarına hem de tutuklu siyasetçilerin dosyalarındaki hukuki çelişkilere dikkat çekti.

"SİLİVRİ'YE AVRUPA'NIN EN BÜYÜK DURUŞMA SALONU İNŞA EDİLİYOR"

Cezaevi kampüsü içinde büyük bir inşaat faaliyeti olduğunu belirten Tanrıkulu, bu yapının yeni bir duruşma salonu olduğunu açıkladı. Tanrıkulu, yargı sisteminin gidişatını eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

"Burada, Silivri’de büyük bir inşaat var. Avrupa’nın en büyük duruşma salonu olacağı söyleniyor. Soruyorum: Bu tür yapılar hangi dönemlerde yapılır? Ancak darbe dönemlerinde. Böyle toplu yargılamalar, büyük salonlar darbe dönemlerinde olur. Bugün Türkiye, anayasasız bir hukuk düzeniyle karşı karşıyadır."

ZEYDAN KARALAR DOSYASINDA "OLMAYAN DELİL" İDDİASI

Tanrıkulu, tutuklu bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın dosyasını incelediğini ve gördüğü tablonun "hukuksuzluk" olduğunu savundu. Mahkemenin tutukluluğun devamı kararında gerekçe olarak sunduğu delillerin aslında dosyada yer almadığını öne süren Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Kararda 'kuvvetli suç şüphesi' deniliyor ve gerekçe olarak TAPE kayıtları, bilirkişi raporu, MASAK raporu ve HTS kayıtları sıralanıyor. Ancak dosyayı inceledim; bunların hiçbiri Zeydan Karalar’la ilgili değil. Dosyada ne TAPE kaydı var, ne bilirkişi raporu ne de MASAK raporu. Buna rağmen mahkeme, olmayan bu unsurları gerekçe yazarak tutukluluğu sürdürüyor."

"8 AYDIR İDDİANAME YOK"

"Kent uzlaşması" soruşturması kapsamında tutuklanan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve diğer tutukluların durumuna da değinen Tanrıkulu, uzun tutukluluk sürelerine tepki gösterdi.

Suçlamanın "Kürtlerle ittifak yapmak ve onları belediye meclislerine taşımak" olduğunu belirten CHP'li vekil, "Bu dosyada 8 kişi 8 aydır tutuklu. Mehmet Ali Çalışkan, Ebru Özdemir, Resul Emrah Şahan... Hâlâ ortada bir iddianame yok. 400 kişiyle ilgili iddianame yazıldı ama bu 3 tutuklunun iddianamesi yazılmadı" dedi.

"MERDAN YANARDAĞ'A SOMUT DELİLSİZ CASUSLUK SUÇLAMASI"

Gazeteci Merdan Yanardağ'ın tutukluluğuna da değinen Tanrıkulu, "Dünyanın en saçma gerekçesiyle gözaltına alındı, 'casusluk' suçlamasıyla tutuklandı. Ancak dosyada casusluğa ilişkin tek bir somut iddia veya delil yok" değerlendirmesinde bulundu.

Tanrıkulu, Beyoğlu, Büyükçekmece, Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa belediye başkanlarına yönelik soruşturmaları da hatırlatarak, "Hepsini değiştireceğiz" mesajını verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN