CHP'li Taşçıer: 750 milyon dolarlık kredinin akıbeti açıklanmalı

CHP'li Taşçıer: 750 milyon dolarlık kredinin akıbeti açıklanmalı

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Ziraat Bankası’ndan Demirören Medya Grubu’na verilen ve geri ödenmediği iddia edilen 750 milyon dolarlık krediye ilişkin “AKP iktidarının batırdığı ekonomi nedeniyle borçlarını ödeyemeyen yüzlerce insanımız intihar ediyor. Saray’da organize edilen medyayı ele geçirme operasyonu çerçevesinde yandaşlara verilen kredilerin peşine düşmüyor. Bu banka iktidarın değil, 84 milyonun bankasıdır. Kredinin akıbetinin bir an önce açıklanması gerekiyor” dedi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker yayınladığı 9. videoda Demirören'in Doğan Medya Grubu'nu satın almak için Ziraat Bankası'ndan aldığı 750 milyon dolarlık krediyi ödemeye başlamadığını iddia etti. Doğan Medya Grubu’na Ziraat Bankası’ndan verilen kredilerin geri ödenmediği iddiaları hakkında konuşan CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, “Ziraat Bankası iktidarın değil, 84 milyonun bankasıdır. Kredinin akıbetinin bir an önce açıklanması gerekiyor” dedi.

“KREDİNİN AKIBETİ AÇIKLANMALI”

Taşcıer, “Ziraat Bankası’nın bu krediyi nasıl ve kimlerin talebiyle verdiği zaten herkesin malumu, ancak geri dahi ödenmediği iddiası ticari sır bahanesinin ardına sığınılarak geçiştirilemez. Bu banka iktidarın değil, 84 milyonun bankasıdır. Kredinin akıbetinin bir an önce açıklanması gerekiyor” çağrısı yaptı. Taşcıer, “Türkiye’de derin bir ekonomik ve psikolojik buhranın içinden geçiyoruz. Her ay yüzün üzerinde insanımız intihar ederek yaşamına son veriyor. Bunların çoğu da ekonomik sebeplerle gerçekleşiyor. Bu yıla girerken bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşen vatandaşlarımızın sayısı yaklaşık 3 buçuk milyondu. Bu sayı son altı ayda daha da arttı. Durum böyleyken, iktidar yandaşı patronlara, banka kredileri konusunda iltimas geçildiği iddiaları, hiç öyle ticari sır bahanesine sarılmadan, acilen cevaplanması gereken bir konudur” dedi.

“VATANDAŞ BORÇTAN İNTİHAR EDİYOR”

Taşcıer, “İddialar doğruysa ortada büyük bir skandal vardır. Saray yandaşlarının 750 milyon dolar kredisini ödememesi görmezden geliniyor, ama bunun yanında birkaç bin liralık borcu nedeniyle vatandaşların hayatı dar ediliyorsa korkunç bir adaletsizliğin ispatıdır. İnsanlar banka borçları nedeniyle intihar ederek canına kıyıyor. Antalya Manavgat’ta bir yurttaş bir bankaya 26 bin, bir bankaya da 450 lira borcunu ödeyemediği için intihar etti. Mersin’de yine banka borçları nedeniyle intihar eden bir vatandaşın ailesi, taziyeleri kabul ederken dahi bankadan sürekli aranıp borcun istendiğini, eve sürekli icra memurlarının geldiğini söylemişti. Geçtiğimiz yıl Nevşehir’de bir çiftçi borçlarını yapılandırmayan Ziraat Bankası içinde kendini yaktı. Daha böyle yüzlerce örnek var” diye konuştu.

“VATANDAŞIN SABIR TAŞI ÇATLADI”

Ziraat Bankası uygulamalarındaki adaletsizliğe dikkat çeken Taşcıer, “AKP iktidarının batırdığı ekonomi nedeniyle borçlarını ödeyemeyen yüzlerce insanımız intihar ediyor. Vatandaşın birkaç bin liralık borcunu dahi yapılandırmayan bankalar, Saray’da organize edilen medyayı ele geçirme operasyonu çerçevesinde yandaşlara verilen kredilerin peşine düşmüyor. Adaletsizlik öyle bir noktaya geldi ki, vatandaşın sabır taşı çatladı. İlk seçimde bu düzen kesinlikle değişecek” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN