Çiftçileri isyan ettiren zam! Üre, DAP, Can, Amonyum Sülfat gübre fiyatları değişti... 27 Mart güncel gübre fiyatları!

Çiftçileri isyan ettiren zam! Üre, DAP, Can, Amonyum Sülfat gübre fiyatları değişti... 27 Mart güncel gübre fiyatları!

Ülkemizde sürekli olarak artış gösteren enflasyon ile birlikte birçok ürün fiyatında artış yaşanmaya devam ediliyor. Sürekli olarak artan fiyatlar gübre fiyatlarına ordan pazar fiyatlarına yansıyor. Gübre fiyatlarında gelen zam ile birlikte güncel fiyatlar paylaşıldı. Üreticiyi isyan ettiren zamlar geçtiğimiz gün itibariyle zamlandı. Peki gübre fiyatları ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

GÜBRE FİYATLARINDA TEPKİ GÖREN ZAM

Ülkemizde aylık olarak açıklanan enflasyon her geçen ay artmasıyla birlikte ürün fiyatlarındaki artış tüm hızıyla devam ediyor. Gübre fiyatlarında yaşanan artış da bu zamlı ürünlerden birisi olarak dikkat çekiyor. 2022 senesinin en çok fiyat artışına giden ürünlerinden birisi olan gübre fiyatları ihtiyaç ürünleri kategorisinde yer alıyor.

İhtiyaç ürünlerinden olan gübre fiyatları üreticilerin en çok ihtiyaç duyduğu ürünlerden birisidir. Zamlanması ile birlikte tarladaki birçok ürün gübrelenemezken çiftçilerin ise zorlu bir süreçten geçmesinde büyük bir rol oynamıştır. Sürekli olarak güncellenen gübre fiyatları ile birlikte çiftçiler isyan bayrağını çekti.

Çiftçi vatandaşlar tarlasında ekilen ürünlere gerekli ölçüde gübre verememesi halinde rekolte seviyelerinde ciddi düşüşler aşandı. Meydana gelen rekolte düşüşü ile birlikte manavda, marketlerde ve pazarlarda yer alan tarım ürünlerinde büyük bir artış gözlemlendi.

gubre-dha-1539313.jpg

MART AYI GÜNCEL GÜBRE FİYATLARI

Gübre fiyatlarında yaşanan yükseliş ile birlikte ürününe yeterli miktarda gübre veremeyen çiftçiler isyan etti. Yeterli sayıda gübre almayan ürünün yeterli gelmemesiyle birlikte çiftçiler sürekli olarak gelen gübre zammına tepki gösterdi. Peki gübre fiyatları ne kadar oldu? İşte mart ayı güncel gübre fiyatları;

  • Üre gübresi 9 bin 500 lira ile 10 bin 500 lira arasında fiyatlandırılıyor.
  • DAP gübrenin satış fiyatı 14 bin 500 lira ile 15 bin 500 lira arasında fiyatlandırılıyor.
  • Kompoze gübrelerden 15.15.15’in fiyatı 11 bin 750 lira ile 12 bin lira arasında fiyatlandırılıyor.
  • 20.20.0+ZN’nin fiyatı ise ise 10 bin 500 lira ile 11 bin lira arasında fiyatlandırılıyor.
  • A. Sülfat ise 5 bin 100 lira ile 6 bin lira arasında bulunuyor fiyatlandırılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN