Çiftçilerin tarlaları tehlikede! Önlem alınmazsa hasat yapılacak mahsul kalmayacak: Yetkililer acil uyardı

Çiftçilerin tarlaları tehlikede! Önlem alınmazsa hasat yapılacak mahsul kalmayacak: Yetkililer acil uyardı

Milyonlarca çiftçiye kuraklık ardından bu kez de kemirgen uyarısı yapıldı. Çiftçilerin önlem almaması halinde sene başından büyük bir rekolte kaybı meydana gelecek. Tarlaları tehlikeye düşen çiftçilerden yetkililere acil uyarı geldi. İşte tüm detaylar...

İklim değişikliği ve küresel ısınma karşısında çiftçiler resmen kıvranıyor. Yaz mevsiminde kuraklık yer alırken, kış mevsiminde de şartlar sağlanamıyor. Bu durum karşısında tarladaki tehlike de giderek büyüyor.

TARLALARA BELA OLDU

Kış mevsiminde sonbahar mevsimi yaşanırken çiftçilerin mahsulleri tehlikeye girdi. Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Toprak, ekimlerin iyi durumda olduğundan bahsederken kemirgen sorununu görmezden gelmedi. Çiftçilerin en büyük sorunlarından birisi olan tarla faresi, iklimlerin değişmesiyle birlikte etkisini sürdürüyor.

whatsapp-image-2020-11-22-at-18-20-34-2.jpeg

REKOLTE KAYBI UÇACAK

Kırşehir'de büyüyen tehlikeye karşı çiftçilerin eli kolu bağlandı. Sonbahar mevsiminde yağışlar beklentinin üzerinde kalırken, Mevlüt Toprak, geçtiğimiz yılda olduğu gibi bu yılda da rekoltenin yaşanacağını paylaştı.

Rekolte kaybı yaşamamak adına tedbirlerin alınması tavsiye ediliyor. Yetersiz kar yağışıyla birlikte gün yüzüne çıkan tarla faresi ekinlerin başına bela oldu. Farelerle mücadele kapsamında müdahale edilmesi gerektiğini vurguladı. Bu durumla ilgilenilmemesi halinde mahsullerin yüzde 100 oranında kayıplar yaşayabileceğini öngördü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN