Çiftçiye müjde üstüne müjde! 17 milyon adet desteğin ardından bir yenisi daha geliyor…

Çiftçiye müjde üstüne müjde! 17 milyon adet desteğin ardından bir yenisi daha geliyor…

Çiftçilere yapılan destek ödemeleri devam ediyor. Birçok belediyeden Mart ayı için yeni açıklamalar gelirken bu zamana kadar yapılan 17 milyon adet desteğin ardından bir yenisi daha geliyor… İşte detaylar…

Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz hafta Cuma günü 4 ayrı alt başlıktan oluşan ve yaklaşık 400 milyar TL olan tarımsal destek ödemesini çiftçilerin hesaplarına yatırmıştı. Bunun ardından Mart ayının 3’üncü tarımsal destek ödemelerinin de ya bugün ya da önümüzdeki hafta Cuma günü üreticilere verilmesi bekleniyor.

Ödemelerin hesaplara yatacağı net tarihin açıklanması merakla beklenirken, vatandaşlar aynı zamanda belediyelerden gelecek mazot, gübre, fidan, fide ve yem destekleriyle ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda beklenen ilk açıklama Konya Büyükşehir Belediyesi’nden geldi.

ciftciye-destek-1.jpg

ÇİFTÇİYE FİDAN DESTEĞİ

Konya Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan açıklamada, tarımsal desteklemeler kapsamında Konya’da başvurusu alınan çiftçilere asma, elma, kiraz, ahududu, ceviz ve badem gibi fidanların dağıtımı gerçekleştirildi. Şuana dek 17 milyon fidan ve fide desteği verilirken, desteklerin detaylarına ilişkin bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay şunları söyledi:

“Konya, sadece kendisi için değil tüm Türkiye için üreten bir şehir. Konya olarak üretmeye devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak da üreten tüm vatandaşlarımıza destek olacağız. Bol ve bereketli bir yıl olmasını temenni ediyorum”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN