Cihan Kolivar tahliyesinin ardından konuştu: Katil olsaydım cezaevine gitmeyecektim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesi ile tutuklanıp 9 gün cezaevinde kalan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, tahliye kararının ardından konuştu. Kolivar, “Ben eğer hırsız olsaydım, eroin tüccarı olsaydım, katil olsaydım o cezaevine gitmeyecektim” ifadelerini kullandı.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, geçtiğimiz haftalarda katılmış olduğu bir televizyon programında, ekmek fiyatları ile ilgili çıkan bir tartışma esnasında, “Ekmek, aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmekle doyduğu için 20 sene başında yöneticiler duruyor” şeklinde konuşmuştu. 'Türk milletini, devleti, devletin kurum ve organlarını aşağılamak' suçu sebebi ile başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kolivar, geçmişte yapmış olduğu sosyal medya paylaşımları sebebiyle 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla tutuklandı. Cihan Kolivar, dokuz gün tutuklu kalarak 17 Kasım'da Silivri’deki Marmara Cezaevi’nden tahliye edildi.

Cihan Kolivar, serbest kalmasının ardından Tele1 canlı yayınına katıldı. Namık Koçak’ın sunduğu Forum Hafta Sonu’nda Kolivar, Anayasal fikrini açıkladığı için cezaevine gönderildiğini söylerken, "Ben eğer hırsız olsaydım, eroin tüccarı olsaydım, katil olsaydım bu tip meziyetlerim olsaydı ben o cezevine gitmeyecektim. Anayasal fikrimi açıkladığım için oraya gittim" şeklinde konuştu.

“ZAMMI ARTIK ALLAH YAPTI DİYORLAR”

Kolivar, eskiden ekmek pahalı olduğunda hükümetin suçlandığını fakat şu anda bu durumun değiştiğini söyleyerek, "Sayın Cumhurbaşkanı’na seslenmiştim. Bu belediyeler satıyor seni. Ekmek pahalı olunca vatandaş hükümeti suçluyor. Gerçi onu kaldırdılar artık Allah yaptı diyorlar. Ben hükümet yapmadığı tezini savunuyordum. Yerel yönetimlerden kaynaklı.

Toplumla ilgili sözlerimi daha önce başka bir televizyon kanalında söyledim. Dan diye dememişim de bebeklere yumurta süt yedirin demişim, beyinleri gelişsin demişim. Bu televizyoncular toplumla milleti ayıramaycaak kadar cahil mi? Ben toplum diyorum vay sen Türk milletine hakaret ettin. Milletle ne alakası var?” şeklinde cümlelerini noktaladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN