Çilekte açıkta hasat başladı! Kilosu 120 liradan satılıyordu: Şimdi ise fiyatlar düştü

Çilekte açıkta hasat başladı! Kilosu 120 liradan satılıyordu: Şimdi ise fiyatlar düştü

Çilekte açıkta hasat başladı! Kilosunun fiyatı 120 lira olarak belirlenmişti! Şimdi ise fiyatlar 50 liraya kadar düştü! Mersin'den hem iç, hem de dış piyasaya gönderiliyor...

Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretiminde önde gelen illerinden biri olan Mersin'in Silifke ilçesinde, örtü altında yetiştirilen turfanda ürünlerin hasadının ardından açıkta çilek hasadı başladı. Yaklaşık 20 bin dönüm arazide yılda 80 bin ton çilek üretilen Silifke'de, açıkta hasatın başlamasıyla birlikte çilek fiyatları düşüşe geçti.

KİLOSU 50 TL'YE KADAR GERİLEDİ

Kilosu 50 TL’ye kadar düştü: Çilekte açıkta hasat zamanı

Market ve pazarlarda geçtiğimiz aylarda kilosu 120 TL'ye kadar satılan çileğin fiyatı, açıkta hasadın başlamasıyla birlikte 50 TL'ye kadar geriledi. Bu durum, tüketiciler için sevindirici bir gelişme olurken, çilek üreticileri için gelir kaybına neden oldu. Ancak, açıkta çilek hasadının başlamasıyla birlikte yüzlerce kadına ekmek kapısı olan çilek hasadı da başladı ve üreticiler için iyi bir gelir kapısı haline geldi.

SEZONDA 4-5 TON HASAT YAPILIYOR

Çilek hasadıyla ilgili açıklamalarda bulunan işçi çavuşlarından Mevlüt Coşkun, Silifke'nin çileğiyle meşhur olduğunu belirterek, dönüm başına sezonda 4-5 ton hasat yapıldığını ifade etti. Ayrıca, ilçede kışın topraksız tarım ve seralarda da çilek üretimi yapıldığını kaydetti.

Kilosu 50 TL’ye kadar düştü: Çilekte açıkta hasat zamanı

ÇİLEK HEM YURT İÇİNE HEM YURT DIŞINA GİDİYOR

Açıkta çilek hasadına başlayan üretici Rukiye Kuz, bahçelerini Ağustos ayında hazırladıklarını ve Eylül ayında dikimlerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Kuz, şu anda kilosunu 50-60 TL arasında sattıklarını ve ürettikleri çileğin hem yurt içine hem de yurt dışına gönderildiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN