Çocuğu okula giden aileler dikkat! Sadece T.C kimlik numarası yeterli: Anında IBAN'a yatıyor 3.570 TL'ye kadar devlet yardımı

Çocuğu okula giden aileler dikkat! Sadece T.C kimlik numarası yeterli: Anında IBAN'a yatıyor 3.570 TL'ye kadar devlet yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programının, ihtiyaç sahibi ailelere sunulan ekonomik yardımın miktarında büyük bir artışın yaşandığını duyurdu. Bakan Göktaş, memur maaşlarına yapılan %17,55'lik zam oranıyla bu destek miktarının artırıldığını belirtti...

Bakan Göktaş'ın açıklamalarına göre, bu değişiklikten önce ayda 3 bin 38 lira destek alan bir aile, artık 3 bin 571 lira destek almaya hak kazanacak. Böylece, ailelerin çocuklarının eğitim ve diğer temel ihtiyaçlarına daha fazla katkı sağlamaları amaçlanıyor.

SED programının amacı, maddi sıkıntıda olan ailelere geçici bir süre boyunca ekonomik ve psikososyal destek sunarak, kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamak. Bu yardımla, aileler çocuklarının temel ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilecek.

2-002.jpg

UYGUN GÖRÜLEN AİLELER YARARLANACAK

Bu programdan faydalanabilmek için belirlenen şartlara da değinen Bakan Göktaş, bu kriterlerin sosyal hizmet kuruluşlarındaki çocuklar, ekonomik yoksunluk nedeniyle risk altındaki çocuklar, yaş sınırlarını tamamladıktan sonra sosyal hizmetlerden ayrılan gençler ve olağanüstü koşullarda mağdur olan kişileri kapsadığını ifade etti.

Başvuruların değerlendirilmesi, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik'e göre yapılacak. Uygun görülen aileler, destekten faydalanabilecek.

Bu program, ihtiyaç sahibi ailelerin ve çocukların yaşamlarını en iyi şekilde sürdürebilmeleri için önemli bir fırsat sunuyor. Ailelerin ve çocukların eğitim, sağlık ve yaşam standartlarına katkı sağlama amacıyla başlatılan bu değerli inisiyatif, birçok kişi için hayatlarını olumlu yönde değiştirebilir bir potansiyele sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN