'Çok heyecanlıyım' diye paylaştı! Kar Sibirya'dan yola çıktı... Kerem Ökten böyle duyurdu: Eylül ayı için...

'Çok heyecanlıyım' diye paylaştı! Kar Sibirya'dan yola çıktı... Kerem Ökten böyle duyurdu: Eylül ayı için...

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten o tarihi işaret ederek müjdeyi paylaştı. Sibirya'dan yola çıkan karın o tarih itibariyle etkili olması bekleniyor. Yüksek sıcaklıklara ulaşan yaz mevsiminin ardından serinleme ihtiyacı olanları havaya uçuracak. İşte tüm detaylar...

Yaz mevsimiyle birlikte gelen aşırı sıcaklıklar eylül ayı ile birlikte son buldu. El Nino ile başlayan yüksek sıcaklıklar, eyyam-ı bahur ve Basra sıcaklıklarıyla rekorlar kırmaya başlarken birçok tehlikeyi de beraberinde getiriyordu. Sonbahar mevsimiyle ülkemizi terk eden sıcaklıklar yerini serinliğe bıraktı.

KAR SEVENLER O TARİHİ BEKLESİN

Yaz günlerinde etkili olan El Nino'nun kış mevsimlerinde de etkili olması bekleniyor. Sosyal medya hesabı üzerinden sürekli olarak hava durumuna dair paylaşımlarda bulunan meteoroloji uzmanı Kerek Ökten, kış severlere müjdeli haberi verdi.

Son zamanlarda Sibirya kar örtüsünden bahsederken o tarihi işaret ederek müjdeyi verdi. Kar yağışlarını heyecanla beklediğini dile getiren uzman isim İngilizce olarak yaptığı paylaşımda, "Doğu Sibirya kar örtüsü Eylül ayı için idealdir. Ekim sonunu bekliyoruz. Çok heyecanlıyım..." sözlerine yer verdi.

İSTANBUL BAŞTA...

Ökten ardından Türkçe yaptığı bir paylaşımda ise, kışın bol yağış illeri açıkladı. İstanbul'u en başta sayan Ökten illeri şöyle sıraladı:

Kış mevsimi için Avrupa modeli bol yağış veriyor. Özellikle İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın taraflarına. Güneyde de Antalya daha şanslı...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN