Çoklu baro fiilen de hayata geçti: İstanbul'da açıldı

Çoklu baro fiilen de hayata geçti: İstanbul'da açıldı

Çoklu baro düzenlemesi fiilen de hayata geçti, İstanbul 2 No'lu Barosu'nun merkez yerleşkesi törenle açıldı. Baro Başkanı Gönül Yıldız "Din, ahlak ve toplumun fıtratına, kültürüne aykırı davranışlar sergileyen yasa dışı terör örgütü üyelerinin posterlerini baro binalarına asan bir baroya üye olmaktan kurtulup, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz gibi vatansever hukukçuları ve onların değerlerini önemseyen ve arkasında duran bir baroya kavuştu" diye konuştu.

İstanbul 2 No'lu Barosu'nun merkez yerleşkesi düzenlenen törenle Üsküdar'da açıldı.

İstanbul 2 No'lu Barosu Başkanı Avukat Gönül Yıldız, 7249 sayılı kanunla, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nda yapılan değişiklik sonucunda 2 bin 53 hukukçu ile yeni baronun kurulduğunu belirterek, "Kuruluşumuzla birlikte meslektaşlarımız tekel haline gelen ve dayatılan barolara mahkum olmaktan kurtuldu. Daha iyi temsil edeceklerine inandıkları baroyu özgürce seçme hakkına kavuştu.

Din, ahlak ve toplumun fıtratına, kültürüne aykırı davranışlar sergileyen yasa dışı terör örgütü üyelerinin posterlerini baro binalarına asan bir baroya üye olmaktan kurtulup, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz gibi vatansever hukukçuları ve onların değerlerini önemseyen ve arkasında duran bir baroya kavuştu" diye konuştu.

BAROYA 2 BİN 376 AVUKAT KAYITLI

Yeni baronunu kuruluşunun üzerinden 8 ay geçmesine rağmen üye sayılarının 2 bin 376'ya yükseldiğini kaydeden Yıldız, 46 merkez ve komisyonun kurulduğunu ve faaliyetlerine başladığını, meslektaşlarına yönelik meslek içi eğitim programları düzenlendiklerini ve bin 500 üyeye de sertifika verdiklerini anlattı.

Törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan de yeni baronun açılışının hayırlı olmasını dileyerek "Bugün şükran günü. Böylesi bir yolculuğa emek veren ve katkıda bulunan pek çok kıymetli yol arkadaşımızı, büyüğümüzü saygıyla, sevgiyle selamlıyoruz. Öncelikle bir medeniyet tasavvuruyla böylesi bir kutlu yolculuğa imza atan ve yol açan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Cumhur İttifakı'nın kıymetli ortağı MHP'nin genel başkanı Devlet Bahçeli'ye saygı ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

02.jpg

"MEHMET KİRAZLARIN KARARGAHI..."

Çok kısa bir süre zarfında hızla 2 bin imzayı toplayarak bugün ülkenin 2376 üyesiyle dokuzuncu büyük barosunun kuruluşunda emek ortaya koyan herkese şükranlarını sunduğunu kaydeden Özkan, şöyle devam etti:

"İstanbul yeni barosuna kavuştu. Yeni baro, sadece bir baro değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bir medeniyet mücadelesinin, yani ilk insanla başlayıp ebediyete kadar devam edecek olan hak, özgürlük, demokrasi, insan hak ve özgürlüklerinin ete kemiğe bürünmesi, hayata geçmesi noktasında çok büyük bir medeniyetin hukuk camiasındaki mücadelesidir. Tarih boyunca şanlı tarihimizde, Osmanlı döneminden, Ebu Suud efendilerden günümüzde medeniyetimizde yeniden kökleri buluşturacak, hukuk mücadelesine katkı sunan avukat, hakim, savcı Mehmet Selim Kirazların o kutlu yolculuğunun karargahıdır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN