TBB taslağı İstanbul'da isyan çıkarttı: Üye sayıları farklı, adli yardım büroda temsilleri eşit!

TBB taslağı İstanbul'da isyan çıkarttı: Üye sayıları farklı, adli yardım büroda temsilleri eşit!

TBB'nin Adli Yardım Yönetmeliği taslağında, baroların üye sayıları dikkate alınmadan adli yardım bürolarında eşit temsil edilmesi tepki çekti: 47 bin üyeli İstanbul Barosu ile 2 bin üyeli İstanbul 2 Nolu Baro, adli yardım bürosunda eşit temsil edilecek.

Çoklu baro düzenlemesinin yasalaşmasının ardından Türkiye Barolar Birliği, Adli Yardım Yönetmeliği'nde değişiklik taslağı hazırladı.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu imzasıyla 26 Ekim'de yapılan duyuruda, baroların taslakla ilgili görüşlerini 30 Ekim mesai saati bitimine kadar göndermeleri istendi. Taslağa, 2 Kasım'daki TBB Yönetim Kurulu toplantısında son şeklinin verileceği belirtildi.

ADLİ YARDIM BÜROLARINDA BAROLA EŞİT TEMSİL EDİLECEK

Gazete Duvar'ın haberine göre, taslağın 'Adli Yardım Bürosu ve Temsilcisi' başlıklı 4'üncü maddesine göre, birden fazla baronun olduğu illerdeki adli yardım bürolarında barolar eşit sayıda temsil edilecek ve en fazla 50 avukat görevlendirilecek.

Birden fazla baronun bulunduğu illerde, adli yardım bürosu temsilcileri ve personeli, işlerini her baronun adli yardımdan sorumlu yönetim kurulu üyelerinin sorumluluğunda ve denetiminde yürütecek.

10 GÜN İÇİNDE BAŞVURULABİLECEK

'Adli Yardım İstemi ve Görevlendirme' başlıklı 5'inci maddeye göre, adli yardım isteminin reddi halinde istemde bulunan, tebliğden itibaren 10 gün içinde baro başkanına başvurabilecek.

Birden fazla baronun bulunduğu illerde başvuru, başvuru tarihinde büro yönetimine başkanlık eden sorumlu yönetim kurulu üyesinin bağlı bulunduğu baronun başkanına yapılacak.

AVUKATLARDAN TEPKİ GECİKMEDİ

Baroların üye sayısına bakılmaksızın eşit sayıda avukat görevlendirilmesinin öngörülmesi eleştirilere neden oldu.

Avukat Hakları Grubu'nun Twitter hesabından yapılan açıklamada "Taslağa göre, 47 Bin üyeli İstanbul Barosu ile 2 Bin üyeli İstanbul 2 Nolu Baro, adli yardım bürosunda eşit! temsil edilecek, başkanlık dönüşümlü yapılacak. Adli yardım görevi ise 2 baronun avukatlarına eşit dağıtılacak" ifadeleri kullanıldı. 

"ADALETİN NİRVANASI BU OLSA GEREK"

İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu'ndan Kürşat Şimşek de taslağı eleştirdi.

Şimşek, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "TBB, Adli Yardım Yönetmeliğinde değişikliğe gidiyor. Buna göre İstanbul Barosu ile İstanbul 2 Nolu Baro, adli yardım bürosunda eşit temsil edilecek ve başkanlıkta dönüşümlü yapılacakmış! Kurt yapmaz böylesi bir taksimi! Adaleti getirdiğiniz noktanın nirvanası bu olsa gerek!"  ifadelerini kullandı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN